Prognoza meteo zilnică, 5 septembrie 2022. Cum va fi vremea în prima zi de școală

Ioana Bucur 05.09.2022, 06:00
Prognoza meteo zilnică, 5 septembrie 2022. Cum va fi vremea în prima zi de școală

Toamna și-a intrat în drepturi în România. Specialiștii au emis prognoza meteo zilnică, 5 septembrie 2022. Află cum va fi vremea în prima zi de școală. Unde va ploua și ce se întâmplă cu temperaturile maxime în următoarele 24 de ore.

Prognoza meteo zilnică, 5 septembrie 2022

Emoții mari pentru elevii din întreaga țară, care se pregătesc pentru începutul unui nou an școlar. Cum va arăta prima zi de școală? Va aduce ploaie? Temperaturi scăzute? Toate detaliile, în rândurile de mai jos.

Specialiștii au emis prognoza meteo zilnică, 5 septembrie 2022. Potrivit meteorologilor, în întreaga țară, valorile arătate în termometre pe timpul zilei vor fi ceva mai mari în comparație cu cele din ziua precedentă. Cu toate astea, în cele mai multe regiuni, acestea vor fi sub media considerată normală pentru această perioadă a anului.

Cerul va fi, în general, variabil, cu înnorări temporare și apariția unor episoade cu averse slabe, în special în zonele de munte, de deal și în unele arii restrânse din Transilvania. Vântul va sufla slab spre moderat, cu unele intensificări pe litoralul românesc al Mării Negre.

Maximele diurne în prima zi de școală se vor încadra între 19 și 26 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 8 și 16 grade Celsius, fiind mai mici în zonele depresionare, unde vor coborî până la cinci grade. Izolat, vor fi condiții de ceață.

În Capitală, vremea se menține mai rece decât ar fi normal pentru primele zile ale lunii septembrie. Cerul va fi și luni temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maximele nu vor depăși pragul de 22 de grade Celsius, iar minimele ar urma să coboare până la 14, chiar 12 grade Celsius.

Prognoza meteo zilnică, 5 septembrie 2022. Cum va fi vremea în prima zi de școală
Inquam Photos / Octav Ganea

Avertizări ANM în ultimul weekend al vacanței de vară

Ultimul weekend al vacanței de vară a început cu mai multe avertizări meteo de tip cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale și furtuni, ce au vizat ai multe județe ale țării.

Codul galben emis de specialiștii de la ANM a fost valabil sâmbătă, de laora 10:00 până la ora 18:00, în Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei.

  „Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25…40 l/mp. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice. De asemenea, local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55…60 km/h, în special pe litoral”, a transmis ANM.

Tot sâmbătă, Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod portocaliu de averse torențiale, valabil în intervalul 10:00 – 15:00, ce a vizat zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea.

Meteorologii au anunțat ploi torențiale, avertizând că se vor înregistra, prin acumulare, cantități de apă de 40 până la 60 de litri pe metrul pătrat.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...