Prognoza meteo zilnică, 3 august 2022. Zonele în care canicula începe să se instaleze

Ioana Bucur 03.08.2022, 07:00
Prognoza meteo zilnică, 3 august 2022. Zonele în care canicula începe să se instaleze

Temperaturile continuă să crească în aproape toate zonele țării. Prognoza meteo zilnică, 3 august 2022, emisă de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie, anunță care sunt zonele în care începe să se instaleze canicula. Ca valori vor atinge maximele zilei de miercuri.

Prognoza meteo zilnică, 3 august 2022

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, săptămâna va continua cu vreme frumoasă și temperaturi în creștere. La nivelul întregii țări, valorile maxime se vor situa în intervalul 27 – 34 de grade Celsius, cele mai mari urmând să se înregistreze în jumătatea de sud-vest a României.

ANM anunță cer variabil, cu înnorări temporare în regiunile montane, în centrul și sud-estul țării, zone în care este posibilă și apariția ploilor slabe, de scurtă durată.

Vântul va prezenta intensificări în estul teritoriului și în zona montană înaltă, unde va sufla cu putere.

Temperaturile minime din timpul nopții vor fi cuprinse între opt grade Celsius și 22 de grade Celsius.

Locuitorii Capitalei vor avea parte de vreme frumoasă, călduroasă, cu o temperatură maximă de 32 de grade Celsius. Prognoza meteo ANM anunță cer variabil, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Nu vor fi condiții de ploaie nici în timpul zilei, nici în orele nopții, iar minimele se vor situa în întervalul 16-18 grade Celsius.

Prognoza meteo zilnică, 3 august 2022. Zonele în care canicula începe să se instaleze

Cum va fi vremea la munte și la mare

Cerul va fi parțial însorit în Brașov, cu o maximă diurnă de 26 de grade. Se anunță vreme bună, cu vânt slab. Pe timpul nopții, cerul va fi mai mult senin, iar minima va coborî până în jurul valorii de 12 grade.

Miercuri, 3 august 2022, vor fi șanse de ploaie în Constanța, dar de scurtă durată. Maxima va atinge 29 de grade Celsius. Spre seară, norii dispar de pe cer, iar minima nu ar trebui să coboare sub 21 de grade.

În ultimele zile ale lunii iulie, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a vorbit despre evoluția vremii în primele trei săptămâni ale lunii august.

Mateescu a precizat că până pe 22 august, țara noastră va rămâne pe un fond de vreme caldă și că deficitul de precipitații ar putea extinde seceta în mai multe regiuni ale țării, „aşa cum este prezentă şi la acest moment în Moldova, în Dobrogea, în Muntenia, în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş şi cea mai mare parte a Transilvaniei”.

„Ceea ce este semnificativ, faptul că semnalul pentru intervalul 25 iulie – 22 august rămânem pe un fond de vreme caldă şi cu semnal de deficit de precipitaţii, fapt care va accentua şi posibil se va extinde starea de secetă pedologică extremă în bună parte din ţară, aşa cum este prezentă şi la acest moment în Moldova, în Dobrogea, în Muntenia, în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş şi cea mai mare parte a Transilvaniei”, a explicat directorul ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe