Prognoza meteo zilnică, 23 iunie 2022. Cum va fi vremea joi

Ana Anitoiu 23.06.2022, 00:30
Prognoza meteo zilnică, 23 iunie 2022. Cum va fi vremea joi

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 23 iunie 2022. Vremea va fi una călduroasă, iar în unele zone ale țării va fi caniculă, cu temperaturi ce depășesc mediile multianuale. Specialiștii au dat un avertisment.

Prognoza meteo pentru joi, 23 iunie

Potrivit meteorologilor, joi, 23 iunie, temperaturile vor fi normale pentru această dată în țară. Cerul nu va fi senin, ci variabil, cu înnorări temporare. Maximele se vor încadra în general între 25 și 29 de grade Celsius, iar cele minimele între 7 și 19 grade Celsius.

În plus, sunt așteptate ploi de scurtă durată și descărcări electrice pe arii în general restrânse în regiunile sud-vestice și la munte, și izolat, cu precădere în cele estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului local la munte, în est și sud-est, și izolat în restul țării.

Prognoza meteo zilnica, 23 iunie 2022
Meteorologii au anuntat ca vor fi posibile ploi

Cum va fi vremea vineri, 24 iunie

Vineri, 24 iunie, conform meteorologilor, vremea va fi călduroasă pe arii restrânse în vestul și sudul țării, iar în rest se va menține apropiată de normalul termic. Cerul va fi tot variabil, cu înnorări temporare în timpul zilei în regiunile estice, sud-estice și la munte, unde pe arii restrânse sunt așteptate averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. Maximele se vor încadra în general între 25 și 30 de grade Celsius, iar minimele între 9 și 20 grade Celsius – mai scăzute în depresiuni.

Prognoza meteo pentru București, joi și vineri

În București, joi, se vor înregistra valori apropiate de cele normale acestei date din an. Conform meteorologilor, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28 – 29 de grade Celsius, iar cea minimă de 12 – 14 grade Celsius.

Vineri, potrivit ANM, vremea în București se va menține normală perioadei, cu cer variabil și înnorări temporare pe parcursul zilei, când trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29 – 30 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15 – 17 grade Celsius, dar ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Urmăriți Impact.ro și pe