Prognoza meteo zilnică, 22 septembrie 2022. Ninsorile ne surprind în unele regiuni ale țării

Badea Violeta 22.09.2022, 06:30
Prognoza meteo zilnică, 22 septembrie 2022. Ninsorile ne surprind în unele regiuni ale țării

Prognoza meteo zilnică, joi 22 septembrie 2022. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) aduc noi informații despre starea vremii din orele următoare. Potrivit acestora, temperaturile continuă să scadă în aproape toate regiunile țării, iar cerul se menține înnorat. În unele zone vor apărea ninsorile. Iată regiunile vizate!

Cum va fi vremea în orele următoare

De câteva zile, toamna și-a intrat în drepturi. Vremea s-a schimbat radical în ţară, iar temperaturile au scăzut chiar și cu 12 grade Celsius. De asemenea, vântul a bătut cu putere în Capitală, dar și în Ilfov sau Constanţa. Mai mult, iarna pare că s-a instalat deja în mai multe zone din România. Ce se anunță în orele următoare?

Ei bine, veștile rămân la fel de proaste și pentru ziua de joi, 22 septembrie. Potrivit celor de la ANM, vremea se va menține răcoroasă în toate regiunile și în orele următoare. De asemenea, cerul rămâne înnorat în aproape toate zonele României, iar în Maramureș, Transilvania, Moldova Banat și local în Crișana sunt anunțate precipitații.

În regiunile montane, la altitudini mari, vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral, dar mai ales pe crestele Carpaților Meridionali. Valorile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade Celsius, iar cele minime vor varia între 2 și 10 grade Celsius. Izolat se va forma ceață. Seara și noaptea, precipitațiile vor mai dispărea, iar cerul va deveni variabil în vestul și sud-vestul țării.

Prognoza meteo pentru data de 22 septembrie 2022
Prognoza meteo pentru data de 22 septembrie 2022

Cum va fi vremea în Capitală

Și în București vremea va fi rece pentru jumătatea lunii septembrie. Mai mult, meteorologii anunță că temperaturile vor scădea și mai mult în orele următoare.

Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate pe parcursul zilei și vor fi condiții ca trecător să cadă precipitații. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe timpul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 17 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 5 și 8 grade Celsius.

Vremea la munte și pe litoral

La munte, vremea va fi extrem de rece pentru această perioadă. Valorile maxime vor fi cuprinse între 9 și 14 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între -1 și 7 grade Celsius. Cerul va fi înnorat și va ploua, în special la altitudini de peste 1700 m, unde vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

La mare, vremea va fi mai călduroasă. Valorile maxime se vor situa între 15 și 16 grade Celsius, iar cele minime între 9 și 10 grade Celsius. Apa mării va avea o temperatură de 18 – 19 grade Celsius. Cerul va prezenta unele înnorări, iar vântul va sufla slab și mderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...