Prognoza meteo vineri, 9 octombrie 2020. Ploile pun stăpânire pe România. Cum va fi vremea în toată țara

Mirabela Vasile 08.10.2020, 20:49
Prognoza meteo vineri, 9 octombrie 2020. Ploile pun stăpânire pe România. Cum va fi vremea în toată țara

Prognoza meteo vineri, 9 octombrie 2020. Vremea de vineri vine cu vreme înnorată și ploioasă în mare parte a țării, iar temperaturile sunt în scădere față de ziua precedentă. Aceasta se menține în continuare relativ scăzută. De altfel, în mod cert s-au înregistrat șanse de ploaie mult mai mari în acestă zi, față de ziua precedentă.

Prognoza meteo vineri, 9 octombrie 2020. Ploile și vremea rea pun stăpânire pe România

Ziua de  9 octombrie vine cu o vreme cu temperaturi medii spre slabe. De asemenea, va fi  cer înnorat pe tot parcursul zilei. De altfel va fi vânt ce bate moderat, iar șansele de precipitații sunt destul de ridicate. Vineri, în jumătatea de est a ţării, vremea va fi în general instabilă, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice cu precădere în Muntenia, Dobrogea și Moldova. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar ploi slabe vor fi posibile doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai susţinute la munte şi în extremitatea de sud-vest, dar local şi temporar şi în regiunile estice. Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale ale datei în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce se vor încadra între 13 și 22 de grade şi minime între 6 și 16 grade. Pe alocuri, în orele dimineţii, dar mai ales noaptea se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo vineri, 9 octombrie 2020. Cum va fi vremea în Capitală

În București, vremea se va menține predominant ploioasă și cu vânt. Cerul va fi în mare parte a zilei înnorat. Vântul suflând cu 18km/h. Temperatura maximă înregistrată va fi de 18 grade, iar cea minimă de 17 grade. Șansele de precipitații sunt de 90%.

Ploile pun stapanire pe Romania
Ploile pun stapanire pe Romania

Prognoza meteo vineri, 9 octombrie 2020. Cum va fi vremea pe litoral

Temperatura maximă a zilei va fi de 18 grade, iar cea minimă de 16 grade. Cerul este înnorat, iar vântul bate cu o viteză de maximum 18km/h , la fel ca în București. Șansele de precipitații sunt de 70%.

Prognoza meteo vineri, 9 octombrie 2020. Cum va fi vremea la munte

În Brașov, temperatura medie înregistrată pe 9 octombrie va fi de 11 grade.. Vântul este mai puțin sesizabil decât la malul mării, bătând cu o viteză de 9km/h, dinspre NE. Sanșele de precipitații sunt de 94%.

Prognoza meteo vineri, 9 octombrie 2020. Coduri de ploi în aproape toată țara

Potrivit meteorologilor, un al doilea cod galben de vreme rea va fi în vigoare în intervalul 8 octombrie, ora 10:00 – 9 octombrie, ora 10:00, când în Moldova, local în Muntenia, Carpaţii Meridionali şi sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 – 35 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova şi la munte, 50 – 70 l/mp.

Urmăriți Impact.ro și pe