Prognoza meteo, vineri – 6 septembrie și în weekend. Vremea se încălzește în majoritatea regiunilor

Stefan Daniel 06.09.2019, 10:52
Prognoza meteo, vineri – 6 septembrie și în weekend. Vremea se încălzește în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo vineri anunță vreme caldă în cea mai mare parte a țării. Prognoza meteo în weekend anunță, de asemenea, o ușoară creștere a temperaturilor. Vor exista ceva condiții de ploaie la munte, dar aversele vor fi izolate. Toamna continuă să se lase așteptată, spre bucuria multora dintre noi care încă mai visează la vacanță, iar vremea va fi favorabilă în acest weekend inclusiv pe litoral. Dacă încă n-ai  apucat să faci plajă vara asta, poate ai șansa acum, în septembrie.

Prognoza meteo vineri, 6 septembrie: vreme bună în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo, vineri - 6 septembrie și în weekend. Vremea se încălzește în majoritatea regiunilor

Vineri, 6 septembrie, scăpăm de valul atmosferic rece care a adus temperaturi mai scăzute și ceva precipitații în anumite zone la mijlocul acestei săptămâni. Temperaturile vor crește treptat, iar soarele va fi prezent în toate zonele și doar la deal, la munte, prin vestul și sud-vestul țării vor mai fi ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade Celsius în estul Transilvaniei și în Bucovina și 31 de grade Celsius în Lunca Dunării.

La munte, vremea devine senină spre finalul săptămânii și doar pe suprafețe restrânse vor apărea averse cu descărcări electrice, în special în Carpații Meridionali și în Munții Banatului.

La mare, soarele va fi mai mult decât generos pentru această perioadă. Poate sâmbătă să apară ceva stropi de ploaie, dar vor fi trecători. Vântul va sufla, însă, cu putere și va agita marea.

În București, în aceste trei zile, vom avea frumoasă, cu temperaturi plăcute, vântul va adia ușor, iar temperatura nu va depăși 30 de grade Celsius. Presiunea aerului va rămâne la valori confortabile.

Prognoza meteo sâmbătă, 7 septembrie

Sâmbătă, vremea va continua să se încălzească ușor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, în regiunile estice, la deal și la munte unde doar cu totul izolat va ploua slab, așa cum am mai menționat.

În regiunile vestice, nord-vestice și centrale, pe arii restrânse, se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona Munților Banatului, dar de scurtă durată și asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 19 grade.

Prognoza meteo duminică, 8 septembrie

Duminică, vremea se va menține caldă în sud, sud-est și în centru. În restul țării, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă.

Cerul va avea înnorări temporare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, unde local vor fi averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, după orele prânzului, cu o probabilitate mai mare în sud-est.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în zona Munților Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, iar în prima parte a intervalului, local și temporar în vest, est și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade, mai coborâte, spre 6 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei.

Urmăriți Impact.ro și pe