Prognoza meteo, vineri, 28 februarie 2020. E cod galben! Anunțul meteorologilor

Prognoza meteo, vineri, 28 februarie 2020. E cod galben!

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru vineri, 28 februarie. Potrivit acestora vremea se va răci drastic sunt prognozate fenomene meteo extreme. Iată ce temperaturi se vor înregistra astăzi și ce județe vor fi afectate de codul galben!

Prognoza meteo, vineri, 28 februarie 2020. ANM a emis cod galben

Meteorologii anunță că vom avea parte de o vreme mohorâtă în care precipitațiile se se vor extinde dinspre regiunile vestice în majoritatea teritoriului. În zonele submontane şi în Maramureş, predomina ninsorile, în Banat, Crişana şi Transilvania precipitaţiile sunt sub forma de ploaie, lapoviţa, trecator ninsoare, iar în Oltenia şi izolat în rest, ploua. Temperaturile maxime la nivelul întregii țări, vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade Celsius.

Specialiștii ANM au emis și o avertizare Cod galben de viscol, care a intrat în vigoare pe 28 februarie la ora: 09:00 și este valabilă până pe 29 februarie la ora 11:00. Zonele vizate sunt: Cluj, Sălaj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Vrancea și Buzău.

meteo, 28 februarie, anm, cod galben

Prognoza meteo, vineri, 28 februarie 2020. ANM a emis cod galben

În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură local va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat mai consistent de zăpadă. Îndeosebi în zona montană înaltă vântul se va intensifica treptat și va fi viscol. Vor fi viteze în general de 70….80 km/h, pe parcursul zilei de vineri (28 februarie), apoi de 90…100 km/h.

De asemenea, meteorologii avertizează că vineri dimineața, pe autostrada București-Pitești, ceața este atât de densă încât nu se poate vedea la peste 150 de metri în față. În aceleași condiții se circulă și pe DN 65, între localitățile Pitești și Slatina, unde vizibilitatea este redusă sub 50 de metri. Drept urmare, șoferii sunt sfătuiți să fie prudenți și să circule cu viteză redusă folosind luminile de întâlnire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI