Prognoza meteo, vineri, 18 octombrie. Temperaturi peste media acestei perioade. Ce valori se vor înregistra

Raluca Juncu 18.10.2019, 10:51
Prognoza meteo, vineri, 18 octombrie.  Temperaturi peste media acestei perioade. Ce valori se vor înregistra

Meteorologii vin cu vești bune pentru acest final de săptămână. Vremea se menține și astăzi deosebit de caldă, mai ales în zonele intracarpatice unde maximele vor atinge 26 de grade Celsius.

Astăzi ne așteaptă o vreme caldă, cu maxime care ajung până la 26 de grade și cu un cer senin, cu vânt care va sufla slab. Dimineața se va produce ceață în zonele joase din est și sud-est. La noapte cerul va fi variabil, iar ceața se va produce izolat în zona de est a României. Minimele termice se vor încadra între 4-14 grade Celsius, iar în Transilvania valorile vor coborî până la 0 grade. Tot în această zonă se va produce și brumă, spun meteorologii.

În Capitală, la primele ore ale dimineții va persista ceața, însă pe parcursul zilei vremea va fi frumoasă, iar temperatura maximă va atinge 25 de grade. Vremea se menține preponderent caldă , cu cer mai mult senin și vânt slab până la moderat, cu minime cuprinse între 8-10 grade Celsius.

Sursa foto: nikonistii.ro
Sursa foto: nikonistii.ro

Pentru românii care optează ca destinație muntele, meteorologii anunță vreme plăcută, cu temperaturi maxime care se vor încadra între 12-22 de grade Celsius în timpul zilei, iar în timpul nopții, valorile cuprinse între 0 și 7 grade Celsius, potrvit ANM.

Ce vreme ne așteaptă în weekend

Începutul de weekend vine cu vești bune din partea specialiștilor ANM, care se va menține în următoarele zile. Vremea plăcută de toamnă. În restul țării, meteorologii susțin că vremea se va menține plăcută și că românii se vor putea bucura în acest weekend de temperaturi usor mai ridicate pentru normalul acestei perioade. La primele ore ale dimineții va persista ceața și pe parcursul nopților în Moldova, Muntenia și Dobrogea. Temperaturile maxime vor atinge 27 de grade Celsius, iar cele minima va fi de 1 grad, în Transilvania. În restul teritoriului, temperaturile nocturne vor fi cuprinse între 5 și 16 grade Celsius, anunță specialiștii ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe