Prognoza meteo, vineri, 17 ianuarie 2020. Condiții de ceață în Capitală. Ce se întâmplă cu vremea în țară

Diana Radu 17.01.2020, 10:03
Prognoza meteo, vineri, 17 ianuarie 2020. Condiții de ceață în Capitală. Ce se întâmplă cu vremea în țară

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru azi, 17 ianuarie. Potrivit acestora vremea va fi închisă în majoritatea teritoriului iar ceața își va face simțită prezența pe tot parcursul zilei. Cum va fi vremea în Capitală?

Prognoza meteo pentru vineri, 17 ianuarie

Meteorologii anunță vreme închisă în zonele joase din Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei. De asemenea, ceața va persista pe tot parcursul zilei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și pe intervale restrânse noros. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 2 grade Celsius în zonele cu ceață persistentă și între 11 și 12 grade Celsius în Dealurile de Vest. Valorile termice minime vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și între 2 și 4 grade Celsius în zona deluroasă din Banat și Crișana, dar și pe litoral.

Specialiștii ANM au emis și un cod galben de ceață pentru următoarele regiuni din țară: Iași, Tomești, Holboca, Podu Iloaiei, Ciurea, Miroslava, Lețcani, Popricani, Voinești, Dumești, Comarna, Valea Lupului, Schitu Duca, Popești, Ungheni, Victoria, Rediu, Horlești, Bârnova, Golăiești, Aroneanu, Țuțora, Românești. Avertizarea este în vigoare până la ora 12:00.

meteo, vineri, 17 ianaurie
Prognoza meteo pentru vineri, 17 ianuarie

Ceața va persista în zonele de câmpie, pe văi, dar și în depresiunile din sud și din est până sâmbătă, 18 ianuarie. De asemenea, meteorologii anunță că în prima zi din weekend temperaturile vor fi în scădere, iar vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -2 şi 9 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 2 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni până în jurul a -16 grade Celsius.

Temperaturile medii în România:

  • Iași: 3 grade
  • Bacău: 4 grade
  • Galați: 5 grade
  • Constanța: 5 grade
  • Craiova: 6 garde
  • Timișoara: 5 grade
  • Sibiu: 2 grade
  • Brașov: 4 grade
  • Cluj-Napoca: 2 grade
  • Satu Mare: 4 grade

Vremea în Capitală, 17 ianuarie

Bucureștenii vor avea parte azi de o vreme în general închisă și friguroasă. Specialiștii ANM anununță că cerul va fi înnorat, iar ceața și nebulozitatea vor persista pe parcursul întregii zile. Vântul va sufla slab, iar mercurul din termometre va indica valoarea minimă de -3 grade Celsius, în timp ce temperatura maximă va atinge pragul de 3 grade. În plus, umiditatea va atinge pragul de 97%.

Urmăriți Impact.ro și pe