Prognoza meteo, vineri, 14 mai 2021. Vreme urâtă în cea mai mare parte a țării. Ce anunț au făcut meteorologii

Ioana Bucur 14.05.2021, 08:01
Prognoza meteo, vineri, 14 mai 2021. Vreme urâtă în cea mai mare parte a țării. Ce anunț au făcut meteorologii

Prognoza meteo, vineri, 14 mai 2021. Vești proaste de la ANM, cu o zi înainte de weekend. Vom avea vreme urâtă în cea mai mare parte a țării. Ce fenomene sunt așteptate în următoarele ore.

Prognoza meteo, vineri, 14 mai 2021

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo, vineri. 14 mai 2021. ANM a emis încă de joi o nouă avertizare meteo de vreme rea în aproape toată țara, ce a intrat în vigoare din acea dimineață, de la ora 10:00, și va fi valabilă până vineră seară, ora 21:00. În acest interval, se așteaptă perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse ce pot căpăta caracter torențial – la început în sud-vestul şi vestul ţării, apoi şi în celelalte regiuni -, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină, în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului. În cursul zilei de vineri, cele mai afectate zone de fenomenele anunțate de meteolorogi  vor fi cele din jumătatea de nord a României. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 -20 l/mp și, pe arii restrânse, 25 – 35 l/mp.

„În intervalul menționat (n.r. – 13 mai, ora 10:00 – 14 mai, ora 21:00), vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala, joi (13 mai), îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar vineri (14 mai) cu precădere în jumătatea de nord a țării”, a transmis ANM.

Prognoza meteo, vineri, 14 mai 2021
Prognoza meteo, vineri, 14 mai 2021. Inquam Photos / Octav Ganea

Cum va fi vremea în București

Chiar dacă vremea va fi, în general, mohorâtă, iar episoadele de ploaie ar putea strica planurile unora, termometrele nu ne vor da motive de supărare. Vineri, temperaturile maxime se vor situa între valorile de 14 grade Celsius, în depresiuni, și 26 de grade Celsius, în zonele de sud. În București, Cerul va fi variabil, cu rafale de vânt de 50 de kilometri pe oră și o temperatură maximă de 24 de grade Celsius.

Șase județe din partea de vest a țării au fost, începând de miercuri, sub Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea meteo a fost valabilă până joi dimineața, la ora 10:00, în județele Bihor, Arad, Timișoara, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj. În acel interval s-au anunțat perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se vor manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină, averse ce pot căpăta caracter torenția, cantităţile de apă depăşind 25 – 30 litri pe metrul pătrat.