Prognoza meteo pentru weekendul 26-27 septembrie 2020. ANM avertizează: “S-ar putea să plouă în mai puțin de o zi cât într-o lună”. Zonele vizate din țară

Prognoza meteo pentru weekendul 26-27 septembrie 2020

Meteorologii au făcut prognoza meteo pentru weekendul 26-27 septembrie 2020. Vremea schimbă foaia. Se răcește și vin ploile. Meteorologii avertizează că s-ar putea să plouă într-o zi cât într-o lună întreagă.

Prognoza meteo pentru weekendul 26-27 septembrie 2020. Vremea schimbă foaia

Prognoza ANM pentru weekendul 26-27 septembrie 2020 arată că toamna se instalează cu adevărat în țara noastră. Vremea se răcește și apar ploile.

Mateorologii avertizează că va ploua într-o zi atât cât nu a plouat într-o lună. Vremea se schimbă încă de sâmbătă, 26 septembrie, continuând să se răcească duminică, 27 septembrie.

Ploile pun stapanire pe Romania

Ploile pun stapanire pe Romania

România, măturată de ploi în următoarele zile

Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat, vineri, la Antena 3, prognoza meteo actualizată pentru acest weekend. Veștile nu sunt deloc bune.

Potrivit meteorologului, țara noastră va fi măturată de ploi și vijelii violente, cu cantități de apă care se înregistrează în mod normal într-o lună întreagă.

Sunt anunțate ploi puternice în weekend

Avertizarea de cod portocaliu va intra în vigoare sâmbătă dimineață la ora 9.00 și va fi în vigoare până la duminică la ora 3.00. Vorbim de zona de munte, de Maramureș, de partea de est a Moldovei, areale din Muntenia, din Oltenia, acolo unde cantitățile de precipitații se vor situa frecvent între 50-70, la nivel izolat chiar 70-90 de litri/mp.

Vorbim de intensificări puternice ale vântului, căderi de grindină și frecvente descărcări electrice. 

 Vremea se strică de vineri noapte

Pentru 24 de ore, pentru că din această noapte, de la ora 23.00 și până duminică dimineață la ora 6.00, vorbim pentru toată țara de perioade de instabilitate atmoferică accentuată, avertizate prin codul galben, interval în care vorbim de cantități de precipitații între 20 până la 35 de litri/mp.

Vântul va atinge și 100 de kilometri la oră

Trebuie să vorbim și de intensificări ale vântului care se vor situa în general între 55 până la 60 de km/h, în zona montană înaltă 100 – 110 km/h ceea ce înseamnă aproape 24 de ore de interval de instabilitate atmosferică accentuată, mai degrabă specifică anotimpului de vară“, a spus Elena Mateescu.

Elena Mateescu, șefa ANM, a avrtizat că datele arată că s-ar putea să plouă în mai puțin de o zi cât într-o lună. Astfel, potrivit prognozei ANM, duminică, 27 septembrie 2020, ziua alegerilor locale 2020 va fi una mohorâtă după cum au informat meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie.

Cum va fi vremea duminică în București

În Capitală, vremea se va răci devenind normală din punct de vedere termic pentru data din calendar. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei.

Temperaturile maxime vo fi de 24-25 de grade Celsius, în timp ce cele minime se vor situa în jurul valorilor de 10-12 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI