Prognoza meteo pentru weekend. Cum va fi vremea de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Diana Radu 29.11.2019, 09:51
Prognoza meteo pentru weekend. Cum va fi vremea de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat prognoza meteo pentru weekendul 29 noiembrie – 1 decembrie, iar potrivit acestora vremea va suferi schimbări. Iată cum va fi vremea de Sfântul Andrei și de 1 Decembrie.

Prognoza meteo pentru weekend. Cum va fi vremea de Sfântul Andrei

Meteorologii anunță că astăzi, 29 noiembrie, valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât ar fi normal pentru aceast sfârșit de toamnă. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice și pe arii restrânse va ploua. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile pe suprafeţe mai mici. Temperaturile maxime se vor situa între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 0 şi 8 grade, iar izolat va apărea și ceața.

Cum va fi vremea de Sfântul Andrei
Cum va fi vremea de Sfântul Andrei

Sâmbătă, 30 noiembrie de Sfântul Andrei, vremea se va răci față de ziua precedentă, ajungând astfel la o valoare termică normală specifică perioadei. Cerul va fi noros în jumătatea de nord a țării, unde sunt prognozate și precipitații sub formă de ploaie, iar pe suprafețe mici noaptea și ninsoare.

La munte iarna își va intra în drepturi, adică va ninge însă, zăpada nu se va depune. În sudul şi sud-estul teritoriului valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât mediile climatologice, cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse vor fi mai ales ploi. Temperaturile maxime vor urca până la 4 grade Celsius în regiunile nordice și până la 14 grade Celsius în Dobrogea și Muntenia. Temperaturile minime se vor situa între -4 şi 4 grade, iar izolat se va semnala ceaţă.

Cum va fi vremea la parada de 1 Decembrie

Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea la parada de 1 Decembrie
Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea la parada de 1 Decembrie

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României vom avea parte de temperaturi mai scăzute. Vremea se va răci semnificativ, iar acest lucru se va resimți în toate regiunile din țară. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice pentru începutul lunii decembrie.

Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, cu înnorări în primele ore ale intervalului în sudul teritoriului şi local în centru. La noapte, cerul va fi înnorat în vestul, centrul și nordul teritoriului, iar pe arii restânse vor apărea și precipitațiile în Banat și în Crișana. În Muntenia pe arii restrânse sunt prognozate precipitații slabe și mixte, iar în Maramureș va ninge.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, iar cele minime se vor situa în intervalul -7 şi 2 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI