Prognoza meteo pentru weekend. ANM avertizează că urmează un val de răciri, urmat de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare

Stan Filon 28.10.2020, 13:07
Prognoza meteo pentru weekend. ANM avertizează că urmează un val de răciri, urmat de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare

Anunț de ultimă oră al meteorologilor, care spun că vremea se strică începând din weekend! Temperaturile scad destul de brusc și urmează un sfârșit de săptămână friguros, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorologii anuunță vremea rece pentru weekend-ul 31 octombrie – 1 noiembrie

Administrația Națională de Meteorologi anunță în prognoza meteo o răcire accentuată a vremii începând de vineri, deoarece un val de aer rece va pătrunde pe teritoriul țării noastre. Acesta va fi resimțit pe deplin în nord-vestul țării, urmând ca sâmbătă să se extindă în tot restul țării. Astfel, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă.

Meteorologii atrag atenția că valul de aer rece va fi însoțit de precipitații în toată țara, sub formă de ploi, iar la munte sub formă de ninsori viscolite. Totodată, meteorologii anunță intesificări ale vântului, acesta ajungând la viteze de peste 70-90 km/h. Temperaturile vor scădea semnificativ și în Capitală, unde sunt anunțate maxime de doar 11 grade Celsius.

ANM anunta racirea vremii in weekend
ANM anunta racirea vremii in weekend

Miercuri, 28 octombrie, vremea se menține frumoasă

Vremea încă se menţine caldã pentru sfârşitul lunii octombrie. Cu toate acestea, în regiunile extracarpatice vor fi înnorãri în cea mai mare parte a intervalului, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, local se va semnala ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2…4 grade în depresiuni şi 13…14 grade pe litoral. Presiunea atmosferică va continua sa creasca foarte putin dinspre est si dinspre sud-vest.

Joi – 29.10.2020

Meteorologii anunță că și joi vremea se va menține mai călduroasă decât de obicei, pentru această dată din calendar.  Cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala ploi slabe, ziua în regiunile sud-estice, iar spre searã şi noaptea în cele vestice, nord-vestice şi centrale. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, mai ales în cursul nopţii. Temperaturile maxime, uşor mai scãzute decât în ziua precedentã în regiunile intracarpatice, se vor încadra în general între 14 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţã.

Vineri – 30.10.2020

De vineri, se strică vremea. Meteorologii anunță că în vestul, nordul şi centrul ţãrii, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar valorile termice diurne vor fi mai scãzute decât în intervalul precedent, apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei. În zona montanã înaltã, trecãtor se vor semnala precipitaţii mixte. În celelate regiuni, vremea se va menţine totuși caldã pentru aceastã datã, înnorãrile vor fi temporare şi numai izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în centrul şi sud-vestul teritoriului, precum şi în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade. Mai ales în primele ore ale intervalului, în zonele joase, îndeosebi din est şi sud-est, pe arii restrânse se va semnala ceaţã.

Weekend friguros în București

Sâmbătă, în Capitală se cam instalează vremea rece. Temperaturile maxime nu vor mai depăși 13 grade Celsius și se va înteți ușor și vântul. Rafalele vor depăși 17 kilometri pe oră, fapt care va face ca temperatura resimțită să fie una chiar mai mică decât cea anunțată. Cerul va fi acoperit de nori în proporție de 80%, iar șansele de ploaie se apropie de 40%.

Duminică, temperaturile vor atinge în Capitală 14 grade Celsius. Vântul se va mai domoli, până la 15 kilometri pe oră. Norii se vr mai risipi puțin și vor fi pe cer în proporție de 30%, iar șansa de precipitații scade până la 1%. Noaptea, temperatura maximă va scădea până la 4 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...