Prognoza meteo pentru vineri, 8 noiembrie. Ce se întâmplă cu temperaturile

Diana Radu 08.11.2019, 10:00
Prognoza meteo pentru vineri, 8 noiembrie. Ce se întâmplă cu temperaturile

Specialiștii ANM au anunțat prognoza meteo pentru azi, 8 noiembrie iar potrivit acestora rămânem în acestă perioadă de vară din noiembrie. Astfel, vremea va fi deosebit de caldă pe parcursul zilei, însă în unele regiuni sunt prognozate ploi însoțite de descărcări electrice și ceață. Cum va fi vremea în Capitală?

Prognoza meteo pentru vineri, 8 noimbrie

Meteorologii anunță vreme caldă, chiar mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. În regiunile sud-estice cerul va fi senin, iar în restul teritoriului vor fi înnorări și va ploua temporat. De asemenea, e foarte posibil ca ploile să provoace și descărcări electice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în nordul Moldovei și 24 de grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime între 5 și 15 grade. Spre dimineață se va instala ceața. Vântul va avea unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, pe litoral și în sudul Banatului.

Cum va fi vremea în Capitală

Specialiștii ANM au anunțat vreme frumoasă în Capitală
Specialiștii ANM au anunțat vreme frumoasă în Capitală

Bucureștenii vor avea parte astăzi de vreme frumoasă, cu temperaturi maxime de 22-23 de grade Celsius. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 10-11 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab și moderat.

Cum va fi vremea la munte

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în prima jumătate a lunii noiembrie. Vor fi valori pozitive de temperatură atât ziua, cât și noaptea, exceptând crestele cele mai înalte, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheț. Astfel, ziua vor fi valori termice, în medie, între 5 și 13 grade, iar noaptea între 1 și 7 grade. După data de 14 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau încă ușor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în special în prima parte a intervalului de referință.

Urmăriți Impact.ro și pe