Prognoza meteo pentru sfârșitul lui septembrie și începutul lui octombrie. Vești bune de la meteorologi

Prognoza meteo pentru sfarsitul lui septembrie si inceputul lui octombrie. Vesti bune de la meteorologi

Prognoza meteo. Meteorologii vin cu vești importante pentru români. ANM a făcut publică prognoza pentru intervalul 21 septembrie 2020- 19 octombrie 2020. Potrivit datelor, în următoarele patru săptămâni vom avea parte de temperaturi mult mai ridicate decât cele normale. Totodată vor fi precipitații moderate în toată țara, spre jumătatea lui octombrie.

Prognoza meteo pentru intervalul 21 septembrie-19 octombrie. Meteorologii au făcut anunțul

Pe intervalul 21-28 septembrie 2020, ne vom confrunta cu valori termice mai crescute decât în mod normal. Acestea vor fi prezente la nivelul întregii țări. Va fi o abatere termică pozitivă mai mare în extremitatea de vest și regiunile nord-estice. Vor fi precipitații deficitare, îndeosebi în zona Carpaților Meridional și sud-estul extrem. Fac excepție regiunile din nord-vestul țării. Cantitățile de precipitație vor fi asemănătoare cu cele normale pentru intervalul de timp menționat.

Săptămâna 28 septembrie–5 octombrie vine cu valori ușor ridicate ale temperaturii,decât cele normale pentru această perioadă, în toată șara, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sud- vestice și la munte. În restul țării vor fi asemănătoare celor normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea in saptamanile urmatoare

Cum va fi vremea in saptamanile urmatoare

Intervalul 5-12 octombrie 2020 vine cu valori termice medii ale aerului. Astfel, vor ajunge ușor peste cele normale pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare, cu precădere în regiunile sudice și sud-vestice. În extremitatea estică a țării regiumul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Ultima săptămână 12-19 octombrie 2020, temperaturile se încadrează în jurul celor normale pentru această săptămână, chiar ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul de precipitații se va apropia de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea în România, în următorii ani

Specialiștii în meteorologie spun că valurile de căldură din România sun în creștere de la an la an. Acest lucru se va amplifica pe parcursul anilor viitori din cauza încălzirii globale. Aceștia spun că în viitor temperaturile pot ajunge chiar la 50 de grade. De asemenea, cercetătorii trag un semnal de alarmă.

„M-am uitat pe unele experimente numerice şi unul dintre acestea, în condiţiile unui scenariu pesimist pentru perioada 2021 – 2050, deci nu foarte departe, a simulat temperaturi care au ajuns, e adevărat, de puţine ori, chiar la 50 de grade Celsius în sudul ţării. Atenţie, este vorba de o probabilitate mai mică de producere. O maximă zilnică care se regăseşte în datele simulate o dată sau de două ori, dar, totuşi, faptul că modelul ne arată o astfel de temperatură trebuie să ne pună pe gânduri…Trebuie să privim aspectul acesta: cum putem în condiţiile respective să trăim totuşi bine şi să ne dezvoltăm? Se poate, cu ştiinţă”, a afirmat Roxana Bojariu, director al Departamentului de Climatologie din cadrul ANM, prezentă la conferinţa de presă a Bucharest Science Festival.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI