Prognoza meteo pentru septembrie 2020. Ce avertisment au făcut specialiștii ANM pentru prima lună a toamnei

Elena Avramescu 25.08.2020, 20:32
Prognoza meteo pentru septembrie 2020. Ce avertisment au făcut specialiștii ANM pentru prima lună a toamnei

Administrația Națională de Meteorologie a făcut un anunț de ultim moment cu privire la starea vremii din România, pentru luna septembrie. Vom avea parte de temperaturi mult mai mari față de cele normale, înregistrate până acum, astfel că vara este departe de a se termina.

Prognoza meteo pentru septembrie 2020

Săptămâna aceasta temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât normalul pentru această perioadă,  în special în zonele din regiunile extracarpatice și cele din sud-estul țării.

„Regimul pluviometric va fi excedentar în nord-estul țării și local în centru, iar în rest va fi în general deficitar. Excepție va face sudvestul țării unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, potrivit ANM.

Prima săptămână a lunii septembrie vine cu vreme bună, călduroasă, temperaturile depășind mediile normale ale aerului. În schimb, în regiunile vestice, aerul va fi puțin mai rece. „Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, au mai spus meteorologii.

Prognoza meteo pentru septembrie 2020
Administrația Națională de Meteorologie, avertisment pentru septembrie 2020

Ce avertisment au făcut specialiștii ANM pentru prima lună a toamnei

Și a doua săptămână a lunii septembrie se va menține călduroasă, mai ales în zonele sud-estice și în cele extracarpatice. Temperaturile mari se vor menține până la sfârșitul lunii septembrie, fiind mai ridicate decât cele înregistrate, de obicei, în această perioadă. Specialiștii spun că și luna octombrie va fi una călduroasă.

„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor excedentar în regiunile centrale, vestice și la munte”, a mai adăugat Administrația Națională de Meteorologie, cu privire la situația ultimelor două săptămâni din luna septembrie a acestui an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...