Prognoza meteo pentru miercuri, 13 noiembrie. Ce avertizări a emis ANM

Diana Radu 13.11.2019, 09:56
Prognoza meteo pentru miercuri, 13 noiembrie. Ce avertizări a emis ANM

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză meteo pentru miercuri, 13 noiembrie. Meteorologii au emis un cod portocaliu de vânt puternic și ploi pentru șapte județe. Cum va fi vremea în țară și ce se întâmplă cu temperaturile?

Prognoza meteo pentru miercuri, 13 noiembrie. Cod portocaliu de vânt

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă în intervalul 12 noiembrie, ora 16:00 – 14 noiembrie, ora 10:00.

Specialiștii ANM au emis cod portocaliu de vânt puternic
Specialiștii ANM au emis cod portocaliu de vânt puternic

Specialiștii ANM au emis un cod portocaliu de vânt puternic care este valabil până la ora 12:00 , în judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Gorj şi Vâlcea. În aceste zone, în special la peste 2.000 de metri, vântul va fi puternic şi va atinge viteze la rafală 120 – 140 km/h. Codul portocaliu va afecta și zonele de munte din județele Hunedoara și Caraș-Severin și este în vigoare până la ora 8:00.

Meteorologii au emis și o avertizare de cod galben și pentru localitățile Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Turnu Roșu, Sadu, Boița din județul Sibiu, valabilă până la ora 9.00. În aceste localități se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală de 55-65 km/h.

Din dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie și până în seara de joi, 14 noiembrie în Munții Banatului, în vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasă a Oltenieiva ploua și se vor cumula cantități de apă de 25-30 l/mp și izolat peste 40­­ l/mp.

Cum va fi vremea în Capitală

În București valorile de temperatură se vor situa în continuare cu mult peste cele climatologic specifice acestei perioade din an. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 22 de grade Celsius, iar cele minime vor coborî până la 1o grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în cursul nopților și al dimineților. Vântul va deveni în general moderat, temporar cu viteze de 35 – 40 km/h pe parcursul zilei de azi, 13 noiembrie.