Prognoza meteo pentru martie 2020. Ce se întâmplă cu vremea în prima lună a primăverii. Anunț surprinzător

Redacția IMPACT 01.03.2020, 15:36
Prognoza meteo pentru martie 2020. Ce se întâmplă cu vremea în prima lună a primăverii. Anunț surprinzător

Prima parte a lunii martie din 2020 va fi una capricioasă, din punct de vedere al vremii. Temperaturile vor fi constant schimbătoare, mai ales în primele zile ale primăverii. Meteorologii anunță că urmează și câteva fenomene neașteptate. Valorile termice vor fi totuși ceva mai bune față de luna calendaristică precedentă.

Prognoza meteo pentru martie 2020. Ce se întâmplă cu vremea în prima lună a primăverii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat ce se va întâmpla cu vremea, în prima luna din primăvara acestui an. Începând de luni, pe 2 martie, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate față de cele specifice perioadei din an. Mai mult, temperaturile mai ridicate vor fi resimțite la nivelul întregului teritoriu, dar în special în partea estică și sud-estică a țării.

Până pe data de 9 martie, există șanse foarte mari de precipitații, sub formă de ploaie, în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, dar și în zonele de munte. Pentru sud-estul teritoriului meteorologii anunță că vor pica cantități de precipitații apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo pentru martie 2020. Ce se întâmplă cu vremea în prima lună a primăverii. Anunț surprinzător
Meteorologii au anunțat cum va fi vremea, în primele zile din luna martie, în 2020

Termometrele ar putea indica valori cuprinse între 12-14 grade Celsius pentru ziua de 8 Martie. De asemenea, în perioada 9-16 martie 2020, meteorologii anunță că vremea va fi bună, cu temperaturi care vor crește simțitor. Vor exista valori peste normalul perioadei, la mijlocul lunii, dar nu vom scăpa de precipitații. Este estimat că vor exista fenomene de acest tip în special în regiunile extracarpatice și la munte.

Anunț surprinzător din partea meteorologilor

Totodată, începând cu data de 16 martie, și până pe 23 martie, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval. În întreaga țara vor fi temperaturi cu mult mai ridicate, iar astfel de creșteri vor fi resimțite chiar și în regiunile extracarpatice. Șansele de ploaie se vor menține ridicate în regiunile nord-vestice, dar și în cele centrale.

Urmăriți Impact.ro și pe