Prognoza meteo pentru luni, 17 august 2020. Ce se întâmplă cu vremea în toată țara

Raluca Juncu 17.08.2020, 08:35
Prognoza meteo pentru luni, 17 august 2020. Ce se întâmplă cu vremea în toată țara

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru luni, 17 august 2020. Cum va fi vremea în toată țara, în acest început de săptămână?

ANM, prognoza meteo pentru acest început de săptămână

Luni și marți în țara noastră vremea va fi în general frumoasă și caldă, cu fenomene de instabilitate atmosferică specifice sezonului cald, care sunt așteptate să se producă doar deasupra zonelor montane și numai cu totul izolat în rest.

Luni, 17 august 2020, cerul va fi variabil, dar mai mult spre senin, în cea mai mare parte a țării, doar izolat la munte (în special în masivele nordice) urmând să se semnaleze unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice, potrivit informațiilor furnizate de portalului  vremea.ro.

Vântul va sufla moderat spre tare în zona Banatului (mai precis în zonele montane) și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime de luni vor fi cuprinse, în general, între 23 și 28 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei), 25-30 de grade Celsius în Banat și Crișana și 27-32 de grade Celsius în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

ANM: Cod portocaliu în această dimineață. Ce fenomene sunt vizate

Meteorologii ANM au emis pentru această dimineață o avertizare de cod portocaliu, valabilă începând cu ora 07:50 și până la 9:30. Se vor semnala averse care vor cumula local 15…20 l/mp.

Avertizarea meteo este valabilă pentru județul Maramureş (Baia Mare, Sighetu Marmației, Baia Sprie, Șomcuta Mare, Tăuții-Măgherăuș, Copalnic-Mănăștur, Șisești, Satulung, Recea, Dumbrăvița, Cicârlău, Fărcașa, Săpânța, Remeți, Remetea Chioarului, Câmpulung la Tisa, Groși, Ardusat, Sarasău, Săcălășeni, Coltău, Coaș) și pentru județul Satu Mare: Negrești-Oaș, Bixad, Certeze, Vama, Pomi.

Ȋn ultimele ore, în zona atenţionată cantităţile de apă căzute au depăşit local 40…50 l/mp, au mai precizat speialiștii de la ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe