Prognoza meteo pentru Crăciun 2019. Ce temperaturi se vor înregistra și ce spun meteorologii de ninsori

Raluca Juncu 19.12.2019, 16:42
Prognoza meteo pentru Crăciun 2019. Ce temperaturi se vor înregistra și ce spun meteorologii de ninsori

Oficial au mai rămas șase zile până la Crăciun, iar dacă ar fi să luăm deja în considerare vremea de acum de afară, ar însemna să nu avem parte deloc de precipitații. Dar, sursa de încredere după care trebuie să ne ghidăm este Agnția Națională de Meteorologie (ANM). În acest sens, meteorologii ANM vin cu o prognoză pentru perioada sărbătorilor de iarnă mult așteptate.

Va fi sau nu zăpadă de Crăciun?

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea sudică a țării. Iar în ceea ce provește cantitățile de precipitații estimate pentru săptămâna Crăciunului, acestea vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării și apropiate de cele normale al perioadei în rest. Izolat, probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în aproape toate regiunile, începând cu 20 decembrie. În Muntenia va ploua trecător și pe arii restrânse după data de 20 decembrie, iar în unele zile vor fi ploi slabe.


„De Crăciun va fi mai cald decât în mod obişnuit. Nu este o excepţie, pentru că cel mai călduros Crăciun în ultimii ani a fost în 2014 – 2015, când am mai avut temperaturi de 20 de grade la Calafat, de pildă, iar la Bucureşti 17 – 18 grade”, explică Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), potrivit Digi24.
În Capitală, șansele de a avea precipitații sunt extrem de reduse, mai transmite meteorologul de la ANM.

De Revelion valorile termice vor depăși pragul de 10 grade Celsius. În ultima săptămână din an, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. În ceea ce privește ninsoarea, se pare că aceasta își va face apariția doar în stațiunile montane. Vremea caldă va continua să fie prezentă în majoritatea regiunilor şi în primele două săptămâni din 2020, cu abateri pozitive medii de până la 1,5 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe