Prognoza meteo pentru 9-10 noiembrie. Ce temperaturi anunță meteorologii pentru acest weekend. Când se încheie vremea frumoasă

Diana Radu 08.11.2019, 17:32
Prognoza meteo pentru 9-10 noiembrie. Ce temperaturi anunță meteorologii pentru acest weekend. Când se încheie vremea frumoasă

Specialiștii ANM au emis o nouă prognoză meteo pentru 9-10 noiembrie, iar potrivit acestora și în acest weekend vremea se va menține deosebit de caldă la nivelul întregii țări. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 24 de grade Celsius. Cum va fi vremea în Capitală?

Prognoza meteo pentru 9-10 noiembrie. Vremea va fi deosebit de frumoasă în toată țara

Meteorologii anunță temperaturi de vară și mult soare în acest weekend la nivelul întregii țări. Valorile termice diurne se vor atinge 24 de grade Celsius și sunt șanse foarte mici de ploaie, potrivit ANM.

Cum va fi vremea în weekend?
Cum va fi vremea în weekend?

”Pentru ziua de sâmbătă, 9 noiembrie, aşteptăm o vreme în general frumoasă şi care se menţine deosebit de caldă pentru această dată, dacă avem în vedere valorile termice din cursul după-amiezii cu maxime între 16 şi 24 de grade. Valorile de 24 de grade sunt aşteptate în sudul Munteniei şi al Dobrogei şi minimele de sâmbătă spre duminică vor fi pozitive, în general între 4 şi 14 grade. Singurul fenomen pe care îl aşteptăm sâmbătă ar fi ceaţa, care însă va apărea doar trecător şi la nivel izolat, dacă ne gândim la răspândirea ei teritorială. De asemenea, să mai menţionăm că vântul poate avea unele intensificări la munte şi în sudul Banatului”, a declarat Dinu Mărăşoiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Și pentru ziua de duminică, 10 noiembrie, specialiștii ANM anunță vreme frumoasă cu temperaturi pozitive care se vor menține inclusiv pe parcursul nopții. În Capitală, duminică se vor înregistra valori maxime de 22 de grade Celsius. De asemenea, sunt prognozate și ploi în noapte de duminică spre luni, însă acestea nu vor fi însemnate cantitativ.

“Pentru ziua de duminică, temperaturile se menţin practic în acelaşi ecart, deci maxime între 15 şi 24 de grade, minime între 4 şi 15 grade. Aşadar, vorbim tot despre o vreme deosebit de caldă pentru această dată mai ales în sud-estul ţării şi în cursul după-amiezelor. Singura modificare este faptul că vor apărea ploi locale în partea de vest şi nord-vest a ţării, încă din cursul după-amiezei. Noaptea se extind mai mult către centru, dar izolat vor apărea şi în partea de sud, sud-est şi de est a teritoriului”, a afirmat specialistul ANM.