Prognoza meteo pentru 25-26 ianuarie. Ce temperaturi anunță meteorologii pentru acest weekend

Redacția IMPACT 24.01.2020, 10:07
Prognoza meteo pentru 25-26 ianuarie. Ce temperaturi anunță meteorologii pentru acest weekend

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru perioada 25-26 ianuarie. Ce vreme ne așteaptă în weekend în principalele regiuni ale țării?

Vreme cu atmosferă primăvăratică în ianuarie

Vremea va fi neobișnuit de caldă comparativ cu această perioadă din an, transmite ANM. În regiunile Dobrogea și Bărăgan, temperaturile nu vor fi scăzute, fiind comparabile cu cele înregistrate vineri, 24 ianuarie.

În Sudul Moldovei şi în nordul Munteniei, valorile mai scad puţin, dar va fi atmosfera însorită şi un vânt care nu va bate cu intensitate. Vremea frumoasă se menține și în sudul țării, unde temperaturile indică maxime de 8 grade Celsius în termometre, spune meteorologii ANM.
În Transilvania rămâne frigul care s-a instalat puternic în regiune, valorile maxime ajungând până la 7 grade Celsius, în județele din Nordul regiunii.
Sâmbătă, maximele termice vor fi cuprinse între 3 grade (la Miercurea Ciuc) și 14 grade Celsius la Drobeta.

Vremea se menține frumoasă pentru această perioadă din an. Foto:  pxhere.com
Vremea se menține frumoasă pentru această perioadă din an. Foto: pxhere.com

Duminică temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, cu cele mai mari în sud-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară in vest unde vor fi local și precipitații predominant sub forma de ploaie. Izolat se va instala și poleiul. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea în Capitală

Locuitorii Capitalei vor avea parte de o vreme frumoasă în acest weekend. Deși vântul va sufla activ, vremea se va menține plăcută, cu un cer senin în cea mai mare parte a zilei. Maxima ajunge la 11 grade Celsius, o temperatură mai curând specifică pentru zilele lunii martie, spun meteorologii.

Și duminică temperaturile vor fi mai ridicate, cu o atmosferă destul de plăcută. Norii își vor face apariția foarte rar în timpul zilei, însă se înmulțesc abia noaptea, în a doua parte, când s-ar putea semnala și local, câțiva stropi de ploaie, transmit meteorologii ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe