Prognoza meteo pentru 20-22 decembrie. Ce temperaturi se vor înregistra la sfârșit de săptămână și când se strică vremea

Raluca Juncu 20.12.2019, 13:27
Prognoza meteo pentru 20-22 decembrie. Ce temperaturi se vor înregistra la sfârșit de săptămână și când se strică vremea

Urmează ultimul weekend înainte de venirea Crăciunului. În aceste zile de forfotă, când poate mulți dintre români se află într-o alergătură continuă după cadouri, este bine de știut totuși și cum se anunță vremea.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) spun că vremea se va menține frumoasă în acest weekend, prognoză care se va menține inclusiv în zilele de Crăciun. În continuare se vor înregistra temperaturi mai mari comparativ cu normalul acestei perioade, care vor persista și la deal și la munte. Doar în regiunile de câmpie va persista ceața și, local, chiar burnița. Maximele termice vor atinge 16, 17 grade Celsius.
În regiunea Dobrogei și Bărăganului ceața acoperă unele zone, nefiind exclus să apară și burnița. Așadar, soarele s-ar putea zări pe cer abia după orele prânzului. Temperaturile sunt în scădere faţă de miercuri sau joi, de pildă, atunci când s-au înregistrat şi 17 grade.
Atât în Moldova sudică, cât şi în nordul Munteniei, găsim ceaţa şi un aer umed. Temperaturile ating 12 grade. Meteorologii de la ANM spun că aceste valori sunt specifice lunii martie. Miercuri, în zona Buzăului, la Pătârlagele, au fost chiar şi 21 de grade.
Aceiași atmosferă plăcută se menține și în regiunea Transilvaniei, dar și în Maramureș. Atmosfera nu pare să se răcească prea curând, şi ceata va dura puţin şi apare pe suprafeţe mici.

Vremea pentru zilele următoare se anunță mai caldă comparativ cu normalul acestei perioade.
Vremea pentru zilele următoare se anunță mai caldă comparativ cu normalul acestei perioade.

Prognoza meteo pentru vineri, 20 decembrie

Vineri aşteptăm nori de joasă altitudine, multă umezeală, ceaţă şi chiar burniţă în sudul şi estul ţării. În vest şi prin nord găsim vreme frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit. Vântul prinde putere în ţinuturile vestice, nivelul presiunii atmosferice continua să scadă, iar maximele vor fi de la 6 la 15 grade.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 21 decembrie

Şi sâmbătă mai avem temperaturi ridicate pentru luna decembrie. În jumătatea vestică va ploua după prânz, în cea estică mai prindem un pic de soare, dar şi ceaţă, în primele ore. Maximele ajung la 17 grade, iar minimele chiar şi la 10 grade.

Prognoza meteo pentru duminică, 22 decembrie

Duminică se strică vremea, va ploua local în aproape toate zonele, iar la munte găsim lapoviţă. Vântul se înteţeşte prin sud-est şi la munte, însă temperaturile rămân foarte ridicate, notează stirileprotv.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe