Prognoza meteo, miercuri, 29 ianuarie 2020. E cod galben de ninsori. Care sunt zonele afectate din țară

Redacția IMPACT 29.01.2020, 12:14
Prognoza meteo, miercuri, 29 ianuarie 2020. E cod galben de ninsori. Care sunt zonele afectate din țară

Vremea se schimb considerabil astăzi, când se vor semnala precipitații în mai multe regiuni din țară, potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Ar urma iarna să își intre în dreputuri?

Prognoza meteo pentru 29 ianuarie 2020

Deși temperaturile rămân totuși destul de ridicate pentru această perioadă a anului, meteorologii ANM spune că vom avea parte de preciăitații de natură diversă pe parcursul zilei de azi. În banat și Crișana se vor înregistra precipitați mixte, în timp ce în restul teritoriului își vor face apariția ploile slabe.

Vântul va sulfa cu viteze mari, care vor ajunge până la 60 de km/h, în sud, în est și în centrul țării.Valorile maxime se vor încadra între 0-5 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 5-10 grade în Banat și Crișana, 7-12 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 4-9 grade în Moldova.

Locuitorii Capitalei vor avea parte de cer înnorat, iar seara se vor semnala ploaie dimineața. Temperatura maximă va fi de 10 grade Celsius.

Cod Galben de ninsori. Județele vizate

ANM a emis un cod galben de precipitații, predominant sub formă de ninsori, cu intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, potriviti portalului meteoromania.ro.Avertizarea meteorologilor a intrat în vigoare marți, începând cu ora 18:00 și este valabil până astăzi, la ora 18:00. Județele vizate de acest cod galben sunt: Alba, Bistrița-Năsăud, Covasna, Maramureș, Sălaj, Vrancea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Mureș, Satu Mare, Arad, Buzău, Gorj, Neamț, Suceava, Bacău, Cluj, Hunedoara, Prahova, Timiș, Bihor, Caraș-Severin, Harghita, Sibiu, Vâlcea.

La munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, în special în zonele înalte, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Urmăriți Impact.ro și pe