Prognoza meteo miercuri, 27 mai. Ce se întâmplă cu vremea în toată țara

Rădulescu Valentin 26.05.2020, 21:03
Prognoza meteo miercuri, 27 mai. Ce se întâmplă cu vremea în toată țara

Prognoza meteo pentru data de 27 mai aduce temperaturi destul de scăzute. În Capitală se vor semnala averse și furtuni, iar la munte cantitățile de apă vor fi însemnate. În cea mai mare parte a țării vremea este destul de rece. Temperaturile se vor situa însă la normala acestei perioade.

Prognoza meteo pentru data de 27 mai 2020

Pentru data de miercuri, 27 mai, meteorologii au anunțat că vor fi averse de ploi pe spațiile extinse, respectiv în Moldova, sudul Transilvaniei, Vestul Munteniei și Dobrogea. În celelalte regiuni aversele de ploaie se vor situa local. În nordul Moldovei și la munte cantitățile de apă se vor acumula și vor fi însemnate, acestea vor ajunge la 25-30 de mm.

Vântul bate Moderat în zonele Bărăgan, vestul Banatului și Crișana, iar slab în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 18 grade pentru zonele Transilvania și Maramureș, pentru Banat, Crișana și Oltenia, temperaturile sunt în jur de 18-23 de grade. Cele mai ridicate valori fiind în sud-vestul Banatului. În Muntena, Dobrogea și Moldova, temperaturile se încadrează între 16 și 21 de grade.

Prognoza meteo miercuri, 27 mai. Ce se întâmplă cu vremea în toată țara
Prognoza meteo miercuri, 27 mai. Ce se întâmplă cu vremea în toată țara

Vremea în Capitală

În București se vor semnala averse, tunete, fulgere și căderi de grindină. Temperaturile maxime se încadrează între 19 și 20 de grade Celsius, iar cerul este noros pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Vântul va sufla cu 6km/h, iar rafalele de vânt vor fi de 32 km/h în timpul zilei. Pe timpul nopții minima va fi de 10 grade, iar vântul bate cu 7 km/h dinspre nord, șansele de precipitații fiind de 45%.

La munte vremea este destul de rea, ploile vor continua pe timpul zilei și pe timpul nopții. Maximele zilei se vor situa în jur de 12 grade Celsius. Temperaturile minime ajung la 6 grade, iar vântul va bate cu 6km/h dinspre nord-vest pe timpul zilei, iar pe timpul nopții cu 3km/h. Cantitățile de apă vor fi însemnate, ajungând la 6L/m pătrat în timpul zilei și 5L/m pătrat pe timpul nopții

Urmăriți Impact.ro și pe