Prognoza meteo, miercuri, 24 iunie 2020. Meteorologii au emis cod portocaliu. Ce se întâmplă, azi, cu vremea

Rădulescu Valentin 24.06.2020, 10:12
Prognoza meteo, miercuri, 24 iunie 2020. Meteorologii au emis cod portocaliu. Ce se întâmplă, azi, cu vremea

Pentru data de 24 iunie prognoza meteo nu este una prea plăcută. Ploile își fac în continuare apariția, iar vremea rămâne instabilă în mare parte a țării. De astfel, nu dispare nici posibilitatea de apariție a grindinei și a vijeliilor.

Update, ora 10:10- Meteorologii ANM au emis o avertizare de cod portocaliu, în vigoare de azi, de la ora 10:00 și până mâine, 25 iunie, ora 03:00. Informarea este valabilă pentru jumătatea estică țării și pentru centrul și nordul țării. 

În zonele montane, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

Update, 09:54- Meteorologii au emis un cod galben valabil de astăzi, de la ora 02:00 și până mâine, 25 iunie, ora 10:00, pentru aproape toată țara. În intervalul menționat, în zonele montane, precum și în nordul, centrul, estul și local în sudul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp, spun reprezentanții ANM.

Prognoza meteo pentru miercuri, 24 iunie 2020

Meteorologii nu vin cu vești foarte bune nici pentru ziua de miercuri. În continuare avem parte de posibile averse torențiale și instabilitate atmosferică. În prima parte a intervalului vremea se va menține instabilă temporar accentuată în centrul, sudul și estul țării. Aversele torențiale, descărcările electrice și intensificările de scurtă durată ale vântului își vor face apariția cu posibilitatea de vijelii și grindină.

În intervalele scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depășii 25-30 de l/mp, iar la izolat se vor înregistra 40-50 de l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse vor apărea averse slabe. Cerul va fi înnorat și pe timpul nopții și persistă în special în zonele de deal și de munte, unde local va ploua sub forme de averse. Temperaturile maxime se încadrează între 21 și 29 de grade, iar cele minime sunt cuprinse între 10 și 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo, miercuri, 24 iunie. Ce urmează să se întâmple în București
Prognoza meteo, miercuri, 24 iunie. Ce urmează să se întâmple în București

Vremea în Capitală

În București cerul va fi variabil cu înnorări accentuate pe parcursul zilei, atunci când vor apărea aversele și descărcările electrice, iar cantitățile de apă pot fi însemnate. Vântul suflă slab și moderat cu intensificări de scurtă durată pe timpul averselor. Temperatura maximă se încadrează între 26 și 27 de grade, iar cea minimă între 16 și 17 grade Celsius.

Amintim că ANM a transmis o avertizare meteorologică de cod portocaliu în Moldova, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia. Aversele torențiale își vor face apariția și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp, iar pe arii restrânse vor ajunge la 50-80 l/mp. De astfel, își vor apariția și intensificările de vânt, vijeliile, descărcările electrice și grindina. Codul portocaliu a intrat în vigoare de pe data de 23 iunie, ora 10:00 și ține până la data de 24 iunie, ora 02:00

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe