Prognoza meteo, miercuri, 15 iulie 2020. Temperaturi de până la 32 de grade. Unde sunt anunțate ploi

Iancu Andreea 15.07.2020, 08:12
Prognoza meteo, miercuri, 15 iulie 2020. Temperaturi de până la 32 de grade. Unde sunt anunțate ploi

Vremea de miercuri, 15 iulie, se anunță una plăcută, cu temperaturi de până la 32 de grade. Cu toate acestea există și regiuni unde pot fi semnalate ploi.

Cum se anunță prognoza meteo de miercuri, 15 iulie 2020

După o răcire bruscă și coduri meteo de instabilitate atmosferică, vremea continuă să se încălzească. Astfel, vântul va prezenta intensificări doar în zona crestelor, în regiuni precum Dobrogea și sudul Banatului sau la munte.

Totodată, intensificări ale vântului se vor resimți și în timpul episoadelor de ploaie. Astfel, ploi de scurtă durată vor fi prezente în zonele de deal și de munte.

Pe de altă parte, temperaturile maxime resimțite în țară vor fi de 22 de grade Celsius în zona depresiunilor și 32 de grade Celsius în Lunca Dunării. De asemenea, Capitala se bucură de o vreme frumoasă. Astfel, la București, maximele vor fi cuprinse astăzi între 29 și 30 de grade Celsius.

Unde se înregisrează cele mai ridicate temperaturi din țară Foto - Pexels
Unde se înregisrează cele mai ridicate temperaturi din țară
Foto – Pexels

Valorile temperaturilor din țară

Cele mai importante orașe din țară prezintă temperaturi obișnuite pentru această perioadă a anului. Astfel, în București, minima se va situa în jurul valorii de 16-17 grade, în perioada nopții, în timp ce ziua temperaturile urcă până la 30 de grade Celsius.

Pe litoral cerul va fi mai mult noros. La Constanța se înregistrează o minimă de 17 grade Celsius, în timp ce maxima poate ajunge la 25-26 de grade Celsius.

Pe Valea Prahovei, în Sinaia, Predeal și Brașov, se înregistrează o temperatură minimă ce variază între 12-14 grade Celsius, în timp ce ziua, maximele ajung la 18-23 de grade Celsius.

În zona de nord a Moldovei, la Iași, cerul este senin, iar maxima înregistrată este de 25 de grade Celsius. De asemenea, la Baia Mare se înregistrează 25 de grade Celsius, cu o minimă de 14 grade în timpul nopții.

Prognoza meteo pentru Cluj-Napoca este una în care predomină cerul noros. Temperaturile urcă aici până la 24 de grade Celsius. Pe de altă parte, la Drobeta Turnu Severin vremea este perfectă. Cerul este senin, iar temperaturile maxime ajung până la 28 de grade Celsius.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...