Prognoza meteo, miercuri, 15 ianuarie 2020. Vreme închisă. ANM a emis cod galben

Redacția IMPACT 15.01.2020, 11:24
Prognoza meteo, miercuri, 15 ianuarie 2020. Vreme închisă. ANM a emis cod galben

Vremea va fi închisă azi în aproape toată țara, în nord-vestul, centrul, sudul şi estul teritoriului, unde nebulozitatea joasă, stratiformă şi ceaţa asociată cu chiciură vor persista, iar maximele termice se vor situa în jurul normelor perioadei.

Cod galben de ceață în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ceață și izolat chiciură pentru județele Bacău (zona joasă), Galați, Neamț, Vrancea, Vaslui, Iași care este valabil de astăzi, 15 ianuarie, începând cu ora 10:00 și până la ora 14:00. Totodată și județele Tulcea și Constanța se află sub incidența acestui cod galben, care a intrat în vigoare de astăzi, de la ora 09:00 și care va fi valabil până la ora 13:00.
Nici sudul țării nu scapă ce această avertizare. Astfel, județele Brăila, Ialomița, Buzău (zona joasă), Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman se află sub cod galben de ceață până la ora 13:00.

Cod galben de ceață, emis astăzi, 15 ianuarie, de ANM. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cod galben de ceață, emis astăzi, 15 ianuarie, de ANM. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Același cod este valabil și pentru aproape toate județele din zona Transivlaniei, dar și pentru cele din zona de Vest.
Ceața determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 60 de metri, iar pe arii restrânse se vor semnala și depuneri înghețate (chiciură și o probabilitate mică de polei), avertizează meteorologii ANM. Trecător vor cădea și câțiva fulgi de zăpadă.
Totuși, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul acestei perioade. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -4 şi 0 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 10-12 grade în zonele deluroase, în special cele vestice. Minimele termice vor fi cuprinse între -16 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 2…3 grade în Dealurile Banatului şi Crişanei dar şi pe litoral, transmite Antena 3.

În Capitală, vremea se va menține temorar închisă, va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă şi ceaţă asociată cu depunere de chiciură, ce vor persista în cea mai mare parte a intervalului. Vântul va sufla slab în București. Valorile termice maxime vor fi de aproximativ 2 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe