Prognoza meteo, miercuri, 11 decembrie. Meteorologii anunță schimbări. Cum va fi vremea în țară

Redacția IMPACT 11.12.2019, 10:47
Prognoza meteo, miercuri, 11 decembrie. Meteorologii anunță schimbări. Cum va fi vremea în țară

Vremea se schimbă radical începând de astăzi, anunță meteorlogii ANM. Deși temperaturile vor fi peste media normalului, însă se anunță ploi.

Cerul va fi mai mult noros și sunt așteptate ploi slabe în aproape toată România, cu excepția Transilvaniei.
Vântul va sufla slab până la moderat în sud-estul țării, dar și în nordul Transilvaniei. Temperaturile maxime scad cu 1-2 grade Celsius, comparativ cu ziua de ieri. În Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și Oltenia sunt așteptate 2-7 drage Celsius, 6-11 grade Ceslius în Muntenia și Dobrogea și 1-6 grade în Moldova.

Mai mult, județele Covasna și Sibiu se află sub incidența unui cod galben de ceață până la ora 11:00. Și județele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu și Teleorman se află sub avertizare de cod galben de ceață. Meteorologii ANM transmit că în aceste zone se va semnala ceață care va determina reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50m. Se vor înregistra, de asemenea fenomene asociate de depuneri de chiciură. Conducătorilor auto li se recomandă prudență mai mare pe drumurile din județele care intra sub incidența acestor fenomene meteo.

Cod galben de ceață în mai multe județe din România. Foto: infoaries.ro
Cod galben de ceață în mai multe județe din România. Foto: infoaries.ro

Vreme mohorâtă în Capitală

Începând de astpzi se schimbă vremea și în Capitală, dimineața înregistrându-se un cer mohorât și ploi de slabă intensitate. Cerul se va menține noros astăzi, aproape pe tot parcursul zilei, până la ora 18:00. De asemenea, vântul va avea slabe intensificări, cu nuanțe mai pronunțate după căderea serii.
Valorile maxime de astăzi vor fi cuprinse între 3 și 5 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 0 și 2 grade Celsius. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra între orele 12:00 și 15:00, transmite a1.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe