Prognoza meteo, marți, 28 ianuarie 2020. ANM a emis cod galben. Unde sunt așteptate ninsori

Raluca Juncu 28.01.2020, 10:45
Prognoza meteo, marți, 28 ianuarie 2020. ANM a emis cod galben. Unde sunt așteptate ninsori

Deși temperaturile rămân totuși mai ridicate comparativ cu normalul acestei perioade, meteorologii de la Administrația Nanțională de Meteorologie (ANM) spun că ne așteaptă zile cu precipitații mixte.

ANM:Avertizare de viscol și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de viscol și ninsori pentru 26 de județe din România. Avertizarea este valabilă de marți, 28 ianuarie, de la ora 20.00 și până miercuri la ora 18.00.

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea şi Buzău.
Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în Munţii Apuseni, în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Avertizare meteo de ninsori și viscol. Foto: Spencer Platt/Getty Images
Avertizare meteo de ninsori și viscol. Foto: Spencer Platt/Getty Images

Precipitaţii, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, vor fi şi în Maramureş şi în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări şi în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

Astăzi, 28 ianuarie 2020 va  ploua local în Dobrogea, în prima parte a zilei, iar după orele prânzului un nou front atmosferic va pătrunde prin vestul țării, în Banat, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei urmând să cadă pe spații extinse precipitații sub formă de ploaie, la altitudini de sub 800-1000 de metri, în timp ce la munte vor predomină ninsorile.

În regiunile vestice, local se vor acumula cantități de apă de 10-15 mm, iar în vestul Munților Apuseni până la 15-20 de mm. Vântul se va intensifica treptat în vestul țării, în restul regiunilor acesta urmând să fie în continuare slab, cel mult slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor situa în general între 4 și 9 grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și Oltenia și 7-12 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în nordul extrem al Moldovei, potrivit portalului vremea.ro.

Vremea în Capitală marți și miercuri

Pe parcursul nopții de marți spre miercuri, cerul se va înnora treptat, iar probabilitatea de ploaie va fi în creștere spre dimineață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade.

În prima parte a zilei de miercuri, cerul va fi noros și temporar va ploua slab, apoi se va degaja treptat, dar vântul se va intensifica cu viteze la rafală până în jurul a 45…50 km/h. Temperatura maximă, mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă, va fi de 7…9 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe