Prognoza meteo marți, 26 mai. Ce se întâmplă cu vremea în toată țara

Luiza Moldovan 26.05.2020, 08:14

Vremea se dă peste cap cu totul, în toată țara. Înnorările accentuate au început de ieri să se facă simțite, iar azi cerul nu se va elibera nicicum de ele.

Schimbări bruște de vreme

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor menține mai coborâte decât cele normale pentru această dată din an. Pentru perioade scurte de timp, înnorările vor fi accentuate şi, mai ales din a doua parte a zilei, în majoritatea regiunilor vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat căderi de grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse cantitățile de apă totalizate în special în intervale scurte de timp vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 20 de grade, iar cele minime între 5 și 12 grade.

Prognoza meteo marți, 26 mai. Ce se întâmplă cu vremea în toată țara INQUAM/ Octav Ganea
Prognoza meteo marți, 26 mai. Ce se întâmplă cu vremea în toată țara foto: INQUAM/ Octav Ganea

Cum va fi vremea în București

În București, vremea se  va menţine mai  rece  decât în mod  normal pentru această dată şi  va fi  în  general instabilă.  Temporar înnorările vor fi accentuate, iar cu o probabilitate mai mare din a doua parte a zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ridicată.

Aceasta se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii și căderi de grindină. Temperatura maximă va fi  de 19…20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

La munte, va fi rece, iar vântul care va bate cu putere va face ca tenperatujrile resimțite să fie mai reci decât ceea ce indică termometrele.