Prognoza meteo, marți, 25 februarie 2020. Vreme deosebit de caldă. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Redacția IMPACT 25.02.2020, 10:04
Prognoza meteo, marți, 25 februarie 2020. Vreme deosebit de caldă. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Cum arată prognoza meteo pentru marți, 25 februarie 2020, după codul roșu de luni, de vânt și viscol? Ce anunță meteorologii?

Update 10:04 -ANM a transmis o avertizare de cod galben de intensificări ale vântului care va aduce și căderi mai mari de zăpadă. Județele care intră sub incidența acestui cod galben sunt Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava și Neamț. Vântul va avea intensificări care vr fi cuprinse între 90 și 110 km/ h.

Cum va fi vremea marți, 25 februarie 2020

Vremea se va amelior treptat, în aproape toată țara. Deși vântul nu ne va părăsi marți, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) nu transmite nicio avertizare specială pentru această zi. Rafalele vor avea totuși viteze de aproximati 70 de km/h în regiunea Moldovei și în sud-estul Transilvaniei. În Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va avea viteze care vor depăși 100 km/h.

În partea de nord a țării se vor semnala înnorări, dar și precipitații slabe. În Carpații Orientali se vor înregistra fenomene de ninsoare.

În sud, predomină soarele, vântul va fi liniștit, iar maximele vor fi în general între 12 și 15 grade. În Dobrogea, vreme însorită iar temperatura este în continuare de primăvara: maxime termice de 13 grade la Tulcea și 12 la Constanța. Aceeași vreme și în Moldova, aspect în general frumos, dar vântul încă mai bate deşi nu la intensitate de ieri, iar la amiază vor valori termice peste 10 grade în toată regiunea până la 13 grade la Bacău, Focșani și Galați. Maximele, mai mari decât ieri, cu atât mai mari decît valorile normale: 17 la Timișoara, 15 la Oradea, 13 la Baia Mare, 12 la Cluj și la Brașov.

În restul țării, vremea  se va menține frumoasă, în cea mai mare parte a zilei, cu temperaturi în continuare mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă. se vor situa între 7°C în depresiuni și 18°C în sud-vest.

În Capitală, bucureștenii vor avea parte de vreme frumoasă, cerul va fi senin și se va menține  cald pe aproape întreg parcursul zilei. Maximele zile se vor ridica la aproximativ 15 grade Celsius, în vreme ce noaptea trecută, temperaurile minime, din timpul nopții au s-au încadrat între -1 și  grade Celsius, au mai transmis meteorologii cu privire la prognoza meteo de marți, 25 februarie 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe