Prognoza meteo, marți, 24 martie 2020. În ce zone din țară e cod roșu. Anunțul meteorologilor

Prognoza meteo de marți, pe 24 martie 2020, arată și că zone importante vor fi marcate de un cod portocaliu de ninsori. Vremea se va menține în general sub valorile normale, pentru această perioadă. Încă de noaptea trecută, 23 spre 24 martie, a intrat în vigoare un cod portocaliu de astfel de fenomene.

Prognoza meteo, marți, 24 martie 2020

Meteorologii au emis cod roșu, valabil în intervalul 24-03-2020 ora 8:15 până la : 24-03-2020 ora 14:15. Zonele vizate sunt  județul Caraş-Severin (zona de munte de peste cota 1800 m) și județul Hunedoara (zona de munte de peste cota 1800 m).

În acest interval, sunt anunțate următoarele fenomene meteorologice: viscol puternic, ninsoare moderata cantitativ, intensificari de vant la rafala cu viteze de peste 130 km/h.

Zone din țară sub cod portocaliu de ninsori

Specialiștii în meteorologie avertizează că vor urma fenomene precum ninsori abundente, dar și viscol consistent, alături de depunerea unui strat de zăpadă. Zonele vizate de ninsori, sub cod portocaliu, sunt Oltenia, vestul Munteniei, dar și sudul Banatului și Carpații Meridionali.

Prognoza meteo, marți, 24 martie 2020. În ce zone din țară e cod portocaliu de ninsori. Anunțul meteorologilor

Codul portocaliu de vreme rea și ninsoare e valabil până miercuri, pe 24 martie 2020

Anunțul meteorologilor a intrat în vigoare de pe 23 martie, la ora 2:00 și va fi valabil până miercuri, pe 25 martie, la ora 10:00. În acest interval, specialiștii de la ANM mai sunt de părere că vor exista și intensificări ale vântului. Vitezele cu care va sufla pot fi și de 40, până la 55 de kilometri, pe oră. Totodată, atât în Carpații Meridionali, cât și în județele Olt și Teleorman, dar și în sudul unor județe ca Vâlcea și Argeș, rafalele de vânt pot atinge și 60-70 de kilometri, pe oră. Rafalele puternice vor viscoli ninsoare, motiv pentru pe drum va exista o vizibilitate mai redusă.

Mai mult, până miercuri, la ora 10:00, ninsorile urmează să pice în Oltenia, în vestul Munteniei, în sudul Banatului, dar și în Carpații Meridionali. Stratul de zăpadă va fi unul generos, cu precipitații de 30-50 l/ mp. În paralel, câteva județe vor fi sub cod galben de vânt. Vor fi afectate zonele Carpaților Orientali, Munții Apuseni, dar și Sudul Transilvaniei. Acolo va ninge temporar, dar moderat cantitativ, cu precipitații de 10-20 litri/ mp. Depunerile de zăpadă vor exista pe alocuri, iar vântul se va intensifica, până la viteze de 50-60 de kilometri/ oră. În zonele montane înalte, rafalele vor depăși 70 – 90 km/h și vor viscoli ninsoarea depusă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI