Prognoza meteo, marți, 16 iunie 2020. Zonele afectate de cod galben. Ce se întâmplă cu vremea

Andrei Cezar 16.06.2020, 08:31

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben în toate județele din țară pentru ziua de marți, 16 iunie. Vor avea loc fenomene specifice instabilității atmosferice, iar temporar acestea vor fi accentuate. În majoritatea zonelor vor fi posibile ploi torențiale însoțite de descărcări electrice, iar în unele zone vor fi posibile și căderi de grindină, dar și vijelii.

Prognoza meteo, marți, 16 iunie 2020

Codul galben de vreme rea va intra în vigoare marți, 16 iunie, ora 10:00 și va fi valabil până joi, 18 iunie, ora 10. Așadar, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele două zile vom avea parte de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă și se vor încadra între 21 și 27 de grade. Cele minime vor fi cuprinse între 11 și 19 grade.

Prognoza meteo, marți, 16 iunie 2020. Zonele afectate de cod galben. Ce se întâmplă cu vremea
Prognoza meteo, marți, 16 iunie 2020. Zonele afectate de cod galben. Ce se întâmplă cu vremea

Vremea în București

În Capitală, vremea rămâne în general instabilă cu înnorări temporar accentuate. Se vor semnala averse posibil moderate antitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15-16 grade, potrivit stirimeteo.com.

Cât timp va mai ploua

După cele două zile în care ne vom afla sub codul galben de ploi, vremea începe să își revină, iar către sfârșitul acestei săptămâni temperaturile vor începe să crească până la cele normale pentru această perioadă. Ploile se vor reduce semnificativ, după o perioadă dominată de coduri galbene și portocalii de vijelii și averse.

Potrivit ANM, prognoza meteo pentru a doua jumătate a acestei luni este îmbucurătoare. În intervalul 23 – 28 iunie valorile diurne de temperatură vor fi, în medie, de 27…28 de grade, normale pentru final de iunie.

 

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe