Prognoza meteo, marți – 10 septembrie. În ce zone vremea se va menține caldă și unde va ploua

Prognoza meteo, marți - 10 septembrie

Prognoza meteo, marți – 10 septembrie. Vremea se menține și marți destul de caldă în mai multe regiuni ale țării, dar în unele zone sunt și condiții de ploaie. Deocamdată, resimțim, în toată țara, o diferență foarte mare de temperatură între noapte și zi, semn că toamna se lasă așteptată. Vremea se va răci, însă, treptat, din a doua jumătate a lunii septembrie. Marți va fi o zi caldă, cu temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă, iar vântul va prezenta intensificări de scurtă durată.

Prognoza meteo, marți – 10 septembrie: unde va ploua

Marți va fi vreme frumoasă în cea mai mare parte a țării. Doar în zonele montane s-ar putea să avem parte de ploi slabe, iar maximele termice să fie în scădere.

Vântul va sufla moderat în Dobrogea, slab până la moderat în Oltenia, Muntenia și Moldova și mai mult slab în regiunile intracarpatice.

Maximele termice care se vor înregistra vor fi cuprinse între 23 și 28 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în estul Dobrogei și în nordul Moldovei.

Prognoza meteo, marți – 10 septembrie: cum va fi vremea în București

Prognoza meteo, marți - 10 septembrie. În ce zone vremea se va menține caldă și unde va ploua

Pentru Capitală, meteorologii anunță în continuare o vreme caldă, cu temperaturi plăcute. Maxima termică se va înregistra în jurul a 30 de grade Celsius, iar minima va fi de 13 – 15 grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei, cu viteze la rafală de până la 40 – 45 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Prognoza meteo, marți – 10 septembrie: cum va fi vremea pe litoral

Prognoza meteo, marți - 10 septembrie. În ce zone vremea se va menține caldă și unde va ploua

Avem parte de vreme frumoasă și la mare. Pentru cei care nu suportă temperaturile caniculare, acum este momentul potrivit pentru vacanța pe litoral. Temperaturile se vor situa azi în jurul valorii de 26 de grade Celsius, iar seara va coborî până la 21 de grade Celsius. Cerul va fi parțial însorit, iar vântul va sufla cu 18 kilometri pe oră.