Prognoza meteo, luni, 9 decembrie. Vremea se încălzește. Ce temperaturi se vor înregistra în tara

Raluca Juncu 09.12.2019, 10:30
Prognoza meteo, luni, 9 decembrie. Vremea se încălzește. Ce temperaturi se vor înregistra în tara

Pe teritoriul României se înregistrează tot mai multe fenomene meteo mai puțin obișnuite. Fie că ne resimțim temeperaturi mai mici, sau mai mari, meteorologii sunt cei care ne transmit cu exactitate condițiile meteo pentru fiecare perioadă. Vremea de iarnă nu și-a intrat în totalitate în drepturi, deși oficial acest anotimp a ajuns în România. Temperaturile de la nivelul întregii țări se vor situa peste media normalului pentru această perioadă.
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) transmit că vremea este mai caldă decât ar fi normal pentru această lună din an.

Vreme primăvăratică în prima lună din iarnă

Specialiștii ANM spun că în prezent se înregistrează o atmosferă de primăvară, cu temperaturile specifice. Totuși, acest lucru nu înseamnă că iarna nu își va intra în drepturi în zilele următoare. Dar decoamdată, pentru ziua de azi, 9 decembrie, ne vom bucura de temperaturi mai mari decât normalul acestei perioade.
Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în nord-vestul României și în general va fi deficitar în regiunile extracarpatice. în rest, catitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.
Nici vântul nu ne va supăra prea tare astăzi și asta pentru că va sufla slab până a moderat, mai ales în partea de nord a Moldovei, în sudul Banatului, Oltenia și Dobrogea.
În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor situa între -2 și 12 grade Celsius.

În următoarele zile, ANM a anunțat temperaturi plăcute, însă va fi predominat ploios în majoritatea regiunilor din țară.

Vremea în Capitală

În București, începutul de săptămână vine cu velști bune pentru locuitorii Capitalei, transmit meteorologii ANM. Cerul va fi parțial noros, în vreme ce șansele de precipitații se vor situa la minumum. Doar vântul va sufla cu 10km pe oră.

Vremea în Capitală, 9 decembrie 2019
Vremea în Capitală, 9 decembrie 2019

În privința valorilor termice, acestea se vor încadra între -3 și 6 grade Celsius. În plus, umiditatea va urca până la pragul de 96%.

Urmăriți Impact.ro și pe