Prognoza meteo, luni, 31 august 2020. A fost emis cod galben. În ce zone din țară se anunță vreme caniculară

Stan Filon 31.08.2020, 08:01
Prognoza meteo, luni, 31 august 2020. A fost emis cod galben. În ce zone din țară se anunță vreme caniculară

Meteorologii au emis prognoza meteo valabilă pentru luni, 31 august. Astfel, aflăm că vremea rămâne caniculară chiar și în ultima zi de vară. În zonele de câmpie și de podiș disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă.

Iată cum arată prognoza meteo pentru luni, 31 august, ultima zi de vară

Meteteorologii avertizează în prognoza meteo valabilă pentru data de 31 august că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

Așadar, vremea se va menţine călduroasă, caniculară la amiază în sudul şi estul ţării şi izolat în centru. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorări seara şi noaptea în regiunile vestice şi nord-vestice unde, pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice şi posibil vijelii şi grindină.

Iată cum arată prognoza meteo pentru luni, 31 august, ultima zi de vară
Iată cum arată prognoza meteo pentru luni, 31 august, ultima zi de vară

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 38 de grade Celsius

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în partea a doua a intervalului în Banat, Crişana, dar în special în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde, mai ales pe creste, rafalele vor depãşi 50…60 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 38 de grade Celsius, iar cele minime între 13 şi 23 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 9…10 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe mici, vor mai fi condiţii de ceaţă în zonele joase, în special cele sud-estice.

De altfel, ANM a emis chiar o avertizare cod galben de ceață pentru mai multe regiuni, valabilă luni dumineața. Astfel, până la ora 09:00, se va semnala ceață deasă în județele Brăila și Constanța, unde vizibilitatea va scădea sub 200 de metri.

Aceleași probleme cu ceața se vor semnalați și în județul Galați, până la ora 10:00, unde șoferii vor fi nevoiți să fie și mai prudenți, deoarec vizibilitatea va scădea sub 200 de metri. Presiunea atmosferică va scadea cu putin dinspre nord, încat regimul baric se va menține ciclonic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...