Prognoza meteo, luni, 28 septembrie 2020. Vreme în general instabilă. Ce temperaturi anunță meteorologii

Mirabela Vasile 28.09.2020, 09:03
Prognoza meteo, luni, 28 septembrie 2020. Vreme în general instabilă. Ce temperaturi anunță meteorologii

Prognoza meteo, luni, 28 septembrie 2020. Vom avea parte de o încălzire ușoară a vremii, însă va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și va fi în mare parte variaibl. Aversele și descărcările electrice își vor face și ele simțită prezența mai ales în vestul și sud-vestul țării.

Prognoza meteo, luni, 28 septembrie 2020. Ploi și descărcări electrice în toată țara

Ploile torențiale sunt și ele nelipsite, iar cantitățile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local și temporar și în restul teritoriului, îndeosebi în cursul zilei. Temperatura maximă în această zi va fi cuprinsă între 21 și 29 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade Celsius, mai scăzute în depresiuni, spre 7 grade Celsius.

Ploile vor avea caracter torential
Ploile vor avea caracter torential

Prognoza meteo, luni, 28 septembrie 2020. Cum va fi vremea în București

În București, atmosfera se va încălzi trepat, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și noaptea. Atunci se vor semnala și averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade Celsius, iar cea minimă de 15-16 grade Celsius.

Prima ninsoare din acest sezon pe Transalpina. Tempereturile s-au schimbat radical

Pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România (care face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba), au dat primii fulgi de nea din acest sezon. Acolos-a așezat un strat consistent de zăpadă, încă de la primele ore ale dimineții.

Totodată, spre fericirea șoferilor, nu au apărut probleme în trafic. Anul trecut, primii fulgi de zăpadă au căzut la finalul lunii octombrie.

Cum se prezintă vremea la început de octombrie. Vom avea parte de surprize

Maximele vor fi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit la începutul luni octombrie la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată, local, în regiunile estice şi sud-estice.

În săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice şi nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar.

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice şi vestice.

În perioada 14.09.2020 – 21.09.2020, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Urmăriți Impact.ro și pe