Prognoza meteo, luni, 27 ianuarie 2020. Vreme neobișnuită pentru această perioadă. Ce anunță meteorologii

Raluca Juncu / 27.01.2020, 11:40
Prognoza meteo, luni, 27 ianuarie 2020. Vreme neobișnuită pentru această perioadă. Ce anunță meteorologii

După un întreg weekend cu soare, în care tmperaturile au trecut peste media obișnuită pentru această perioadă a anului, începând de astăzi, vremea se schimbă considerabil, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Ce vremea ne așteaptă astăzi în țară

După un weekendul în care am avut parte de soare și de vreme frumoasă, începutul de săptămână vine cu mai multe schimbări. Deși temperaturile se vor menține în continuare peste mediile anuale, local se vor înregistra precipitații. Temporar se vor semnala ploi slabe în jumătatea de Vest, iar spre seară și noapte în centru și spre est. În zona de munte vor predomina ninsorile. Mai mult, în Maramureș și în Transilvania se așteaptă precipitații mixte.
În sudul Banatului local se vor acumula cantități de apă de până la 10-15 mm, iar la munte la altitudini mai mari de 1500 de metri vor cădea și lapovite și ninsori. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a teritoriului, cel mult slab până la moderat în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 3 și 8 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și Oltenia, 8-13 grade în Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul Dobrogei) și 3-8 grade Celsius în Moldova, conform portalului vremea.ro

Cod galben ANM: Cer noros și condiții de ceață

Meteorologii ANM vin și cu o avertizare de ceață, pentru mai multe județe din țară.

Se vor produce condiții de ceață în mai multe județe din țară. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Se vor produce condiții de ceață în mai multe județe din țară. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Astfel, se vor semnala ceață, dar și izolat, depuneri de chiciură în județele: Covasna, Harghita, Brașov. Ceața, care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m se va produce și în județele Constanța, Tulcea și Galați, potrivit site-ului meteormania.ro. Avertizarea emisă de ANM a intrat în vigoare de astăzi de la ora 08:00 și se va încheia la ora 12:00. În Capitală, tepmeraturile vor mai sădea din termometre, însă tot se vor menține suficient de ridicate pentru această perioadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI