Prognoza meteo, luni, 24 februarie 2020. E cod roșu! Care sunt zonele afectate din țară

Madlen Moraru 24.02.2020, 10:35
Prognoza meteo, luni, 24 februarie 2020. E cod roșu! Care sunt zonele afectate din țară

Meteorologii au emis un avertisment de vreme rea. În câteva regiuni din țară a fost declarat cod roșu, în această luni, pe 24 februarie 2020. Următoarea perioadă va fi una cu vreme capricioasă și severă, după cum au anunțat specialiștii în meteorologie.

Prognoza meteo, luni, 24 februarie 2020. E cod roșu!

Prognoza meteo, luni, 24 februarie 2020. E cod roșu! Care sunt zonele afectate din țară 2
Vremea va fi una severă în majoritatea regiunilor din țară, în următoarele ore

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare de tipul cod roșu de vânt puternic pentru zona muntoasă a țării noastre. Nu este însă singura regiune afectată de acest fenomen extrem. Codul rășu a intrat în vigoare luni, de la ora 2:00 și va ține până la ora 18:00. Au fost preconizate rafale de vânt foarte puternic, între 140 și 180 km/h.

Zonele afectate din țară

Alerta de cod roșu este valabilă și pentru alte 14 județe din țară, potrivit Mediafax. Avertismentul a fost publicat duminică, fiind emise anterior și alte alerte de vreme foarte severă, în majoritatea regiunilor țării. Au existat și fenomene de ninsoare viscolită, raportate în nordul Carpaților Orientali.

Codul de vânt sever va ține până luni, la ora 18:00 și va cuprinde mare parte din țară. Vântul va sufla cu viteze de 55 – 70 km/h. Sub alertă au fost și județele Suceava și Neamț, în dimineața de 24 februarie 2020. Codul roșu de vânt în zona de munte a acestor județe va ține până la ora 11:00 și a presupus intensificari ale vântului până la 140-150 km / h. Totodată, au existat fenomene de ninsoare puternic viscolită.

Până luni, la ora 18:00, în Moldova, Transilvania, Maramureş, dar și nordul Crişanei, și nordul Dobrogei va exista un alt cod portocaliu de vânt puternic. Va avea intensificări, resimțite încă din noaptea de duminică spre luni, cu viteze de 80-95 km/h, mai ales pe parcursul zilei de luni. În Moldova și nordul Dobrogei, vântul va sufla temporar cu o viteză de 90-100 km / h.

„În Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii spre zero”, au anunțat cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

Codul roşu de vânt sever vizează zona montană din județele Caraş Severin, Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea.

Urmăriți Impact.ro și pe