Prognoza meteo joi, 6 mai. Surpriza pe care o pregătește vremea în România

Nicu Stan 06.05.2021, 08:03
Prognoza meteo joi, 6 mai. Surpriza pe care o pregătește vremea în România

Prognoza meteo joi, 6 mai. Surpriza pe care o pregătește vremea în România. Ce temperaturi au anunțat meteorologii pentru astăzi, citiți  în articolul de mai jos.

Prognoza meteo ANM joi, 6 mai 2021. Unde va ploua și ce temperaturi se vor înregistra

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru ziua joi, 6 mai 2021. Astfel, reiese că vremea va fi răcoroasă în vestul, centrul și nordul țării, cu temperaturi maxime între între 15 și 25 de grade Celsius.

Conform prognozei ANM, pe alocuri, este posibil să plouă și să aibă loc furtuni însoțite de descărcări electrice.

Ce temperaturi vor fi azi, 6 mai
Ce temperaturi vor fi azi, 6 mai

Vreme instabilă

Vremea a fost ușor înstabilă în noaptea de miercuri spre joi. Cerul a fost temporar noros și a plouat local în Maramureș, Transilvania, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în zonele de munte și doar izolat în celelalte zone.

S-au înregistrat averse, însoțite trecător de descărcări electrice, iar cu totul izolat îndeosebi în zona Carpaților Meridionali, cantitățile de apă au depășit în unele zone 10-15 litri pe metrul pătrat.

Vântul a suflat cu putere în vest

Vântul a prezentat intensificări șa munte, iar în prima parte a nopții și în vestul teritoriului, unde rafalele au depășit 55-65 de kilometri la oră, iar pe arii restrânse, trecător și în rest. Temperaturile minime înregistrate noaptea trecută au variat între 4 și 13 grade Celsius.

Potrivit prognozei ANM, în vestul, centrul și nordul teritoriului, vremea va fi răcoroasă, în timp ce în rest, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale.

Vor fi înnorări, însă șanse minime de ploaie

De asemenea, în cursul zilei de joi, 6 mai, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-estul țării și în zonele montane, unde pe arii restrânse se vor înregistra ploi însoțite de descărcări electrice și condiții de grindină.

Noaptea vor fi înnorări temporare, însă numai izolat se vor semnala ploi slabe îndeosebi în Maramureș, Crișana și în Transilvania.

La cât avor ajunge temperaturile maxime

De asemenea, vântul va sufla slab și moderat și va avea intensificări la munte, în special în Carpații Orientali, unde rafalele vor depăși 60-70 de kilometri la oră, iar la intensitate mai redusă, local și în restul României.

Temperaturile maxime ale zilei de 6 mai vor fi cuprinse, în general, între 15 și 25 de grade Celsius, cele mai ridicate valori înregistrându-se în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 0 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 13-14 grade Celsius pe litoralul Mării Negre. Noaptea, izolat se va semnala ceață, cu precădere în zonele din sud-est.

Cum va fi vremea în București

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor în Capitală. Cerul va fi variabil și va avea unele înnorări la începutul intervalului, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă.

De asemenea, vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări în a doua parte a zilei. Temperatura maximă a zilei se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 8-11 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe