Prognoza meteo, joi, 2 aprilie 2020. Vreme neobișnuită. Ce temperaturi se înregistrează în țară

Diana Radu 02.04.2020, 08:00
Prognoza meteo, joi, 2 aprilie 2020. Vreme neobișnuită. Ce temperaturi se înregistrează în țară

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru joi, 2 aprilie. Potrivit acestora valorile termice se vor situa sub cele specifice perioadei. De asemenea, ANM a emis și o avertizare meteo de vreme deosebit de rece.

Prognoza meteo, joi, 2 aprilie 2020

Meteorologii anunță că vremea va fi extrem de rece, mai ales pe parcursul nopții când temperaturile vor fi prepoderent negative. Pe parcursul zilei temperaturile maxime nu vor depăși 14 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între -7 și 4 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -10 grade

meteo, 2 aprilie, anm, temperaturi
Prognoza meteo, joi, 2 aprilie 2020

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile sudice, dar probabilitatea de precipitații va fi redusă.Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare în Dobrogea, cu precădere pe litoral. În orele dimineţii, dar mai ales noaptea, izolat se va forma ceață și local se va produce brumă.

De asemenea, ANM a emis și o avertizare de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol, care a intrat în vigoare pe 1 aprilie la ora 10:00 și care expiră pe 3 aprilie la ora 10:oo. Potrivit meteorologilor vremea va fi extrem de rece pentru această perioadă, în special în timpul nopților și al când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. Se va produce brumă și local îngheț la sol.

Vântul va mai prezenta unele intensificări în regiunile sudice amplificând senzația de frig, iar în extremitatea de sud-vest a țării, local se vor semnala precipitații slabe mixte.

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte de o vreme rece, în special dimineața și noaptea. Pe parcursul zilei, valorile termice vor fi în creștere, dar nu vor depăși 12 grade Celsius. Valorile termice minime se vor situa între -2 și o grade Celsius și vor fi condiții de brumă. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Urmăriți Impact.ro și pe