Prognoza meteo iulie. Cum va fi vremea până la finalul lunii iulie 2020

Diana Dumitrache 15.07.2020, 18:06
Prognoza meteo iulie. Cum va fi vremea până la finalul lunii iulie 2020

Meteorologii știu cu ce se va confrunta România în următoarea perioadă din punct de vedere meteorologic. ANM aduce veşti bune. Iată cum va fi vremea în următoarele 14 zile!

Prognoza meteo până la sfârşit de iulie

Administraţia Naţională de Meteorologie estimează o vreme caldă pentru următoarele două săptămâni. Conform meteorologilor, a doua parte a lunii iulie va aduce o vreme frumoasă și caldă, în general, în aproape toate regiunile țării.

Aversele, însoțite de descărcări electrice, își vor face apariția doar în mod local și cu precădere în zonele intracarpatice. Astfel, în acest interval cantitățile de apă vor fi preponderent deficitare la nivel național.

Deşi nu se vor înregistra temperaturi care să depăşească 38 de grade Celsius, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Asta din cauza umidității ridicate advectate de pe Marea Neagră.

La munte, în prima săptămână a intervalului de prognoză, media maximelor termice se va situa între 12 şi 18 grade. Iar a minimelor între 4 şi 9 grade Celsius. In cea de-a doua săptămână temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 16 şi 21 de grade, iar minimele între 8 şi 11 grade. Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, dar mai ales la începutul intervalului, precum şi între 16 şi 21 iulie

Pe litoral, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 24 şi 29 de grade. Cea a minimelor va fi cuprinsă între 15 şi 19 grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi modificări semnificative, maximele se vor situa, în medie, între 27 şi 29 de grade. Media minimelor va fi între 18 şi 20 de grade. Condiţii pentru averse vor fi la începutul intervalului şi trecător după data de 18 iulie.

Vremea va fi la extreme, în cea de-a doua parte a verii. De la caniculă, la Cod Roşu de vreme rea!

Frecvenţa evenimentelor meteo care pot produce pagube prin intensitatea lor ridicată este una în creştere şi este confirmată. Se pare că şi a doua parte a verii va fi una cu multe fenomene meteorologice care să reprezinte sau care să caracterizeze aceeaşi tendinţă pe care a avut-o prima parte a verii. Respectiv de la intervalele în care instabilitatea atmosferică este pronunţată, la intervale în care vremea este călduroasă, disconfortul termic este în creştere şi chiar zile cu caniculă, a declarat Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operațională din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...