Prognoza meteo în perioada 7 octombrie – 4 noiembrie. Vreme de toamnă. Ce temperaturi se vor înregistra și unde va ploua

Redacția IMPACT 07.10.2019, 14:04
Prognoza meteo în perioada 7 octombrie – 4 noiembrie. Vreme de toamnă. Ce temperaturi se vor înregistra și unde va ploua

Specialiștii ANM au publicat prognoza pentru perioada 7 octombrie – 4 noiembrie. Meteorologii susțin că vremea de toamnă își va face simțită prezența, temperaturile vor fi specifice perioadei, dar nu vor lipsi ploile.

Meterologii au publicat prognoza pentru perioada 7 octombrie – 4 noiembrie. În cele trei săptămâni, temperaturile vor fi specifice acestei perioade, potrivit ANM, iar precipitațiile apropiate de cele normale.

În câteva regiuni, vor mai fi episoade cu temperaturi chiar peste normalul perioadei, dar vremea frumoasă nu va dura mult.

Prognoza ANM pentru perioada 7 octombrie – 4 noiembrie

Avertizare meteo ANM. Vremea devine extrem de rece, potrivit prognozei actualizate

Săptămâna 07.10.2019 – 14.10.2019

În această perioadă, spun meteorologii, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Va ploua mai puțin în sud-vestul țării, dar ploile își vor face apariția în nordul extrem al teritoriului, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni.

Săptămâna 14.10.2019 – 21.10.2019

Temperaturile vor fi un pic mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice, acolo pot apărea episoade cu peste 20 de grade Celsius la orele prânzului.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 21.10.2019 – 28.10.2019

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Ploile vor fi normale pentru această perioadă, fără extreme. ANM notează că regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 28.10.2019 – 04.11.2019

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice, estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Urmăriți Impact.ro și pe