Prognoza meteo, duminică, 15 martie. Val de frig în România. Ce temperaturi vor fi?

Diana Radu 15.03.2020, 10:31
Prognoza meteo, duminică, 15 martie. Val de frig în România. Ce temperaturi vor fi?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru duminică, 15 martie. Potrivit acestora în toată țara se vor instala ploile, ninsorile și lapovița, iar temperaturile vor fi în scădere. Ce temperaturi se vor înregistra?

Prognoza meteo, duminică, 15 martie

Meteorologii anunță că temperaturile vor fi în scădere față de ziua precedentă, în special în regiunile extracarpatice. Astfel, în majoritatea zonelor din teritoriu se vor înregistra valori termice sub mediile multianuale. Mai exact, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade Celsius, iar cele minime între -9 și 1 grad Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Iată în ce zone sunt așteptate ploi!

meteo, 15 martie, ploi, anm, temperaturi
Prognoza meteo, duminică, 15 martie

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, iar norii se vor aduna în prima parte a intervalului cu precădere în regiunile sudice și în cele sud-vestice, acolo unde sunt prognozate și precipitații. La munte și în zonele joase de relief sunt așteptate ninsori. Cel mai rece va fi rece, cu precădere în cursul nopții, când se vor înregistra temperaturi negative în mai toate zonele țării.

Vântul va sufla slab și moderat și se va intensifica în zonele sudice, sud-estice și în extremitatea de vest și pe crestele montane. În prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10…15 l/mp.

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte de o zi friguroasă cu valori termice se vor situa sub cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar norii vor începe să se adune în prima parte a zilei, atunci când sunt prognozate și precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță.

Vântul va sufla cu putere în cursul zilei, însă treptat va slăbi în intensitate. Valorile termice maxime nu vor depăși 6-7 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și -2 grade Celsius.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe