Prognoza meteo de la ANM, marți, 8 octombrie. Cum va fi vremea în țară și în București

Redacția IMPACT 08.10.2019, 10:06
Prognoza meteo de la ANM, marți, 8 octombrie. Cum va fi vremea în țară și în București

Specialiștii ANM au publicat prognoza meteo pentru ziua de marți, 8 octombrie. Va fi încă o zi cu temperaturi scăzute și ploi în majoritatea regiunilor.

Marți, 8 octombrie, va fi o zi mohorâtă de toamnă, susțin specialiștii ANM. Meteorologii anunță temperaturi scăzute și ploi în majoritatea regiunilor. Vremea va continua să fie rece atât în țară cât și în București.

Abia de miercuri, 9 octombrie, temperaturile vor începe să crească, potrivit specialiștilor ANM.

Prognoza ANM, marți, 8 octombrie

Pentru ziua de marți, 8 octombrie, meteorologii anunță că cerul va fi temporar noros în regiunile sudice, centrale și estice, unde pe arii restrânse va ploua slab, îndeosebi în zonele de deal și de podiș.

Pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali vor fi posibile fulguieli. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în depresiuni și 15…16 grade în Lunca Dunării și în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei și 9 grade pe litoral.

Vremea va fi rece și în București, chiar deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu maxime de 13…15 grade și minime de 4…6 grade.

Cerul va fi temporar noros și vor fi intervale cu ploaie slabă mai ales pe parcursul zilei de duminică, 6 octombrie. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări de 35…40 km/h.

În perioada următoare, temperaturile vor începe să crească treptat. Până pe 13 octombrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în sud-vestul țării dar și ușor excedentar în nordul extrem al teritoriului, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe