Prognoza meteo de la ANM, luni, 14 octombrie. Cum va fi vremea în țară și în București

Meteorologii au publicat prognoza pentru ziua de luni, 14 octombrie. Vom începe săptămâna cu vreme frumoasă, susțin specialiștii, iar temperaturile sunt în creștere.

Specialiștii ANM au publicat prognoza pentru ziua de luni, 14 octombrie. Vremea va fi frumoasă în majoritatea regiunilor, iar temperaturile se mențin peste 20 de grade în majoritatea regiunilor.

Astfel, în multe regiuni din țară, temperaturile se mențin peste normalul perioadei. Chiar dacă în timpul nopții va fi mai frig, la prânz ne bucurăm de temperaturi specifice unei veri târzii.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 14 octombrie

Prognoza ANM miercuri 9 octombrie

Meteorologii susțin că vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei. Vremea este foarte frumoasă, temperaturile se mențin în jurul a 24 de grade Celsius, iar cerul va fi senin pe tot parcursul zilei.

Există posibilitatea unor ploi locale, însă cantitățile de apă nu sunt însemnate.

Pe parcursul zilei, în București, temperaturile vor ajunge la 28 de grade, cel mai cald urmând să fie în vest și în sud-vest. În Timișoara vor fi 26 de grade, în Oradea 25, iar în Sibiu, Târgu-Jiu și Craiova mercurul din termometre va urca până la 24 de grade.

În cursul nopții, cerul va fi variabil, vântul va sufla moderat. În estul Transilvaniei, temperaturile vor putea coborî până la 4 grade Celsius, iar în zonele joase dimineață se formează ceață. În București vremea va fi mai caldă decât normalul acestei perioade.

Maxima zilei va fi de 25 de grade, iar minima între 8 și 10 grade. În Ilfov se poate înregistra ceață în cursul dimineții. La munte temperaturile se vor încadra între 13 și 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil iar vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări în zona crestelor.

Meteorologii susțin că vremea se va menține frumoasă în următoarele zile. Până miercuri, maximele zilei vor fi în multe zone peste 20 de grade Celsius. Ploi vor apărea doar local, iar cantitățile de apă nu vor fi însemnate.

Mai frig va fi doar în cursul nopții, când minimele se vor duce spre 10 grade Celsius și chiar vor coborî sub aceste valori în mai multe regiuni ale țării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI