Prognoza meteo 27 mai – 31 mai 2020. Instabilitate atmosferică. Ce spun meteorologii că se întâmplă cu vremea în țară

Diana Radu 27.05.2020, 11:54
Prognoza meteo 27 mai – 31 mai 2020. Instabilitate atmosferică. Ce spun meteorologii că se întâmplă cu vremea în țară

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza mateo pentru intervalul 27 mai – 31 mai 2020. Potrivit acestora vom avea parte de temperaturi scăzute și de instabilitate atmosferică. Iată cum va fi vremea în următoarele 5 zile.

Prognoza meteo pentru 27 mai – 31 mai 2020

Meteorologii au emis o avertizare meteo de instabilitate atmosferică pentru intervalul 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

De asemenea sunt prognozate ploi torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

meteo, 27-31 mai, avertizare, anm
Prognoza meteo pentru 27 mai – 31 mai 2020

Astăzi, se vor înregistra valori scăzute în toată țara. În Moldova, sudul Transilvaniei, Vestul Munteniei și Dobrogea sunt prognozate ploi. În nordul Moldovei și la munte cantitățile de apă se vor acumula și vor fi însemnate, acestea vor ajunge până la 25-30 de mm. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 18 grade Celsius în zonele Transilvani și  Maramureș. Iar în Banat, Crișana și Oltenia, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 18-23 grade Celsius. În Muntenia, Dobrogea și Moldova, temperaturile se încadrează între 16 și 21 de grade Celsius.

În București se vor semnala averse, tunete, fulgere și căderi de grindină. Temperaturile maxime se încadrează între 19 și 20 de grade Celsius. În restul săptămânii valorile termice se vor păstra mai scăzute, decât specificul perioadei, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Excepție vor face regiunile nordvestice, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare.

Temperaturile vor începe să crească treptat din luna iunie, atunci când vara va începe să-și intre în drepturi. Potrivit specialiștilor vom avea parte de o vară caniculară cu temperaturi record.

Urmăriți Impact.ro și pe