Prognoza meteo 24 iunie 2022. Se anunţă caniculă în aproape toată ţara

Andra Daoud 24.06.2022, 00:03
Prognoza meteo 24 iunie 2022. Se anunţă caniculă în aproape toată ţara

Meteorologii au emis prognoza pentru ziua de vineri, 24 iunie 2022. După ce joi a fost o zi cu temperaturi plăcute și cer variabil și senin în cea mai mare parte a țării, ziua de vineri se anunță una călduroasă. Ce a transmis Administrația Națională de Meteorologie cu privire la starea vremii de vineri.

Cum va fi vremea vineri, 24 iunie 2022

Ziua de vineri aduce vreme caldă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și în vest, anunță Administrația Națională de Meteorologie. În restul teritoriului, teperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.

Se anunță cer variabil, cu unele înnorări temporare în jumătatea de nord-est a țării. Local vor fi averse slabe, mai ales în zonele montane. Spre sfârșitul intervalului, poate apărea instabilitate atmosferică și în vestul țării.

Meteorologii anunță vânt slab și moderat, ce poate prezenta intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, mai ales în prima parte a intervalului. Maximele se vor încadra între 25 și 31 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, cel mai răcoare fiind în depresiuni.

În București se anunță vreme frumoasă și caldă, cu temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil și poate avea unele înnorări mai ales în primele ore, însă probabilitatea de a apărea precipitații este redusă. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo 24 iunie 2022
Prognoza meteo 24 iunie 2022

Cum va fi vremea la mare

Meteorologii vin cu vești bune pentru cei care plănuiesc să plece câteva zile la mare. Pe litoral vremea va fi plăcută, cu maxime cuprinse între 26 și 28 de grade și vânt care va sufla slab și moderat. Temperatura apei este în jur de 23 de grade în această perioadă.

Și în weekend se anunță vreme frumoasă, cu cer variabil ce va avea unele înnorări temporare în est, sud-est și la munte. Pe arii restrânse vor fi averse însoțite de descărcări electrice. Ziua de sâmbătă aduce temperaturi în creștere față de zilele precente, iar maximele vor ajunge la 34 de grade Celsius în vestul și sudul țării.

Urmăriți Impact.ro și pe