Prognoza ANM pentru weekend-ul 5-6 octombrie. Cum va fi vremea în țară

Redacția IMPACT 04.10.2019, 14:11
Prognoza ANM pentru weekend-ul 5-6 octombrie. Cum va fi vremea în țară

ANM a publicat prognoza pentru weekend-ul 5-6 octombrie. Meteorologii susțin că vremea va fi răcoroasă, va ploua, iar maximele coboară extrem de mult față de zilele trecute.

Specialiștii meteo au publicat prognoza meteo pentru weekend-ul 5-6 octombrie. Potrivit specialiștilor în meteorologie, va continua să plouă în aproape toată țara, iar maximele nu vor mai sări de 20 de grade Celsius. ANM a emis și o informare meteo zilele trecute, privind răcirea vremii, valabilă până sâmbătă dimineață, 5 octombrie.

Prognoza ANM pentru weekend-ul 5-6 octombrie

ANM a emis cod galben de ploi și vijelii. Care sunt zonele vizate

Meteorologii susțin că va continua să plouă în aproape toată țara. În Muntenia, vor fi maxime de 13-18 grade (minime de 6-11 grade Celsius) și continuă să fie înnorat și să plouă.

În Dobrogea, vor fi aceleași condiții meteo, cu minime de 9-13 grade și maxime ce nu vor depăși 16-17 grade Celsius. În Moldova, vor fi minime mai scăzute de 5-9 grade Celsius, maxime cuprinse între 11-15 grade. Nici această regiune nu scapă de ploi.

În Transilvania, minimele vor fi între 4-9 grade, maxime între 12-17 grade Celsius, cu ploaie. În Oltenia, vor fi 5-10 grade minimum și maximele vor fi între 13-19 grade. Cerul va fi noros și în Banat, unde temperaturile se vor încadra între 5-9 grade minima și 16-18 grade maximele zilei.

Și în Crișana, vremea va fi mohorâtă (cu minime de 6-9 grade și maxime de 14-17 grade). În Maramureș, vor fi minime de 5-8 grade, maxime de 14-17 grade Celsius.

În București, vineri, maxima zilei va fi de doar 14 grade Celsius, iar cerul va fi predominant noros. Minima coboară până la 9 grade Celsius.

Vântul bate din zona de est-nord-est a teritoriului cu 9 km/h și cu rafale de 18 km/h. Sâmbătă, maxima zilei va fi de 14 grade Celsius, alături de vreme cu nori și soare.

Duminică, maxima zilei va fi de 15 garde Celsius, alături de o vreme cu nori și soare, iar minima coboară până la 6 grade Celsius.

Potrivit specialiștilor meteo, weekend-ul 5-6 octombrie va fi primul din acest sezon în care vremea va fi extrem de rece, cu temperaturi chiar sub normalul perioadei.

Urmăriți Impact.ro și pe